Bekele vs Kipchoge. Τα τελευταία λογια πριν τον αγώνα

Δείτε τι δήλωσαν οι δύο κορυφαίοι στη συνέντευξη τύπου του Virgin Money London Marathon

Share

Είναι ο αγώνας της χρονιάς. Μίας περίεργης χρονιάς που όλα έχουν αλλάξει. Εκτός από το ενδιαφέρον μας για τη μεγάλη μάχη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Οκτωβρίου στο Λονδίνο (δείτε εδώ περισσότερα). Kipchoge και Bekele ακονίζουν τα… παπούτσια τους και λίγο πριν τον αγώνα έδωσαν συνέντευξη τύπου μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom για τον Virgin Money London Marathon.

Οι δύο δρομείς δεν είπαν πολλά, απάντησαν όμως σε όλες τις ερωτήσεις. Πιο αποφασιστικός, η αλήθεια είναι, φάνηκε ο Eliud Kipchoge. “Ανυπονομονώ να αγωνιστώ, ιδίως μετά από τόσο καιρό αποχής” δήλωσε ο Κενυάτης.

Σίγουρα θα είναι γρήγορος ο ρυθμός, πάντα είναι στο Λονδίνο. Και πάντα είναι όταν παρών στην κούρσα θα είναι και ο Eliud Kipchoge“, υποστήριξε ο Bekele όταν ρωτήθηκε για τον ρυθμό στο πρώτο μισό που πιθανότατα θα είναι κοντά στα 1:00:30-1:01:00.

Και συνέχισε για την κατάσταση του, δείχνοντας λιγότερο ενθουσιασμένος, και αρκετά συγκρατημένος συγκριτικά με τον Κενυάτη αντίπαλο του:

Στον Μαραθώνιο δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Ναι είχα δυσκολίες να προπονηθώ τους τελευταίους μήνες, καθώς έβγαινα εκτός σπιτιού μόλις τρεις φορές την εβδομάδα και έκανα τις υπόλοιπες προπονήσεις σε διάδρομο. Μόνο τον τελευταίο μήνα προπονήθηκα όπως ήθελα. Θεωρώ όμως πως είμαι σε παρόμοια κατάσταση με το Βερολίνο” (όταν παραλίγο να σπάσει το ρεκόρ του Kipchoge).

Διαφωνία στα… παπούτσια
Φυσικά οι δύο “δίδυμοι πύργοι” των αποστάσεων μίλησαν και για το δρομικό μοντέλο που θα επιλέξουν.
Και οι δύο είναι αθλητές χορηγούμενοι από τη ΝΙΚΕ συνεπώς η επιλογή τους είναι γνωστή. Το μοναδικό δίλημμα είναι αν θα επιλέξουν το AlphaFly ή το Vaporfly. Κι εκεί διαφωνούν. Ο Kipchoge θα προτιμήσει το AlphaFly (στην κανονική του έκδοση αυτή τη φορά) σε μία όμως custom έκδοση με τα χρώματα της Κένυας, ενώ ο Bekele θα προτιμήσει το Vaporfly και τα παπούτσια που φόρεσε στο Βερολίνο όταν έκανε το 2:01. Και τα δύο μοντέλα έχουν την έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, σε κάθε περίπτωση.

Μάλιστα ο Kipchoge έσπευσε να πάρει θέση για το φαινόμενο των ελασμάτων και της βοήθειας που λαμβάνουν οι δρομείς από αυτό. “Τεχνολογία και ζωή πάνε χέρι – χέρι. Πρέπει απλά να το αποδεχθούμε. Άλλωστε και εμείς αυτή τη στιγμή κάνουμε μία συνέντευξη τύπου Virtual.

Κουβέντα έγινε και για το ανερχόμενο μεγάλο αστέρι των αποστάσεων, τον Joshua Cheptegei, τον άνθρωπο που του πήρε το Παγκόσμιο ρεκόρ στα 5.000μ. από τον Kenenisa Bekele και έχει ήδη βάλει πλώρη και για το αντίστοιχο ρεκόρ σα 10.000μ.
Δεν νομίζω πως έχω κάποια συμβουλή για εκείνον. Άλλωστε έχει κάνει ήδη το ρεκόρ. Φυσικά θα συμβουλέψω κάποιον που θα πάει να κάνει το ρεκόρ, όχι αυτόν που το έχει κάνει ήδη. Όσον αφορά τα 10.000μ. απλά θα τον… παρακολουθήσω” είπε, ίσως λίγο απαξιωτικά ο Bekele.

Ο πιο “λαοπλάνος” και πολιτικός Kipchoge έκλεισε τη συνέντευξη με ένα μήνυμα ελπίδας για τους Αμερικάνους και τη μάχη με τον COVID-19. “Στεναχωριέμαι πολύ για τις μεγάλες απώλειες που έχουν στις ΗΠΑ. Έχουν χτυπηθεί σε μεγάλο βαθμό. Θα ήθελα να τους πω να μη χάσουν την αυτοεκτίμησή τους, να κρατήσουν θετική στάση και όλοι οι Αμερικάνοι θα ανέβουν και πάλι”.

Για το τέλος, αφήσαμε την ερώτηση που άνοιξε τη συνέντευξη. Αν δηλαδή, το παγκόσμιο ρεκόρ θα απειληθεί αυτήν την Κυριακή.

O Kipchoge, αφού αρχικά αστειεύτηκε, λέγοντας πως αυτή η ερώτηση αποτελεί και την επίσημη έναρξης κάθε συνέντευξης τύπου στο Λονδίνο (προφανώς γιατί του την κάνουν κάθε χρόνο), συνέχισε λέγοντας πως πιστεύει πως θα είναι μία “όμορφη” κούρσα.

Τον πιστεύετε; Αν ναι παρακολουθήστε τον αγώνα ζωντανά αυτήν την Κυριακή
(Εμείς πάντως σίγουρα τον πιστεύουμε)!

φωτό: Bob Martin, London Marathon Events

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο