Ποσό ρεκόρ συγκεντρώθηκε στη Βοστόνη!

38,4 εκατομμύρια δολάρια συγκεντρώθηκαν στον Boston Marathon από φιλανθρωπικές ενέργειες!

Share

Τα γεγονότα του 2013 φαίνεται πως ευασθητοποίησαν ιδιαίτερα τον δρομικό κόσμο, και όχι μόνο, καθώς στον φετινό 118ο μαραθώνιο της Βοστόνης το συνολικό ποσο που συγκεντρώθηκε από διάφορες φιλανθρωπικές ενέργειες  έφτασε τα 38,4 εκατομμύρια δολάρια!

Το ποσό αυτό που είναι με διαφορά το μεγαλύτερο που έχει συγκεντρωθεί ποτέ στα 118 χρόνια ιστορίας του Boston Marathon, θα διατεθεί σε περισσότερους από 300 οργανισμούς που επιτελούν κάποιο κοινωνικό έργο. Πέρυσι το αντίστοιχο ποσό έφτασε τα 20 εκατομμύρια, σχεδόν δηλαδή τα μισά από αυτά που μαζεύτηκαν το 2014!

Τα χρήματα αυτά ουσιαστικά προέρχονται είτε από ατομικές προσπάθειες δρομέων που αποφασίζουν να τρέξουν για έναν σκοπό ζητώντας από τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθειά τους προσφέροντας ο καθένας το ποσό που μπορεί είτε από πιο μαζικές προσπάθειες οργανισμών, ενώσεων ή εταιρειών. Με τον τρόπο αυτό οι δρομείς καταφέρνουν εκτός από το να μαζέψουν σημαντικά ποσά για την ενίσχυση ομάδων που τα έχουν ανάγκη, να κάνουν γνωστά στο ευρύτερο κοινό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνάνθρωποι. 

Ο Τομ Γκριλκ, διευθυντής της Boston Athletic Assosciation ανέφερε πως δεν είχε δει ποτέ κάτι παρόμοιο καθώς πάρα πολλοί από τους 36.000 συμμετέχοντες αποφάσισαν φέτος να τρέξουν για κάποιο καλό σκοπό συγκεντρώνοντας χρήματα για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Ο 118oς μαραθώνιος της Βοστόνης για αυτόν τον λόγο θα μείνει στην ιστορία όχι μόνο της πόλης της Βοστόνης ή του αθλητισμού και θα αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για το μέλλον.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Obiri και Lemma θριάμβευσαν στην Βοστόνη!
Καλές επιδόσεις, ωραίοι αγώνες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο