Σπουδαίες γυναικείες συμμετοχές στον BMW Berlin Marathon

Gladys Cherono, Vivian Cheruiyot και Mare Dibaba τα μεγάλα φαβορί

Share

Μία μεγάλη κούρσα αναμάνεται να δούμε στις γυναίκες στον BMW BERLIN-MARATHON τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Κι αυτό γιατί στους δρόμους του Βερολίνου θα αναμετρηθούν δύο από τις καλύτερες εν ενεργεία μαραθωνοδρόμους, οι Κενυάτισσες Gladys Cherono και Vivian Cheruiyot.

Η 36χρονη Cherono το 2018 αναδείχθηκε νικήτρια για τρίτη φορά στον αγώνα πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ διαδρομής 2:18:11 (το προηγούμενο κρατούσε για 13 χρόνια!). Από την άλλη, η 35χρονη Vivian Cheruiyot την ίδια χρονιά επικράτησε στο Λονδίνο με νέο ατομικό ρεκόρ 2:18:31, ενώ έχει μία πλούσια καριέρα με παγκόσμιες νίκες και ολυμπιακά μετάλλια εντός στίβου.

Από κοντά όμως θα είναι και η Mare Dibaba. Η 29χρονη δρομέας από την Αιθιοπία έχει ρεκόρ 2:19:52, μία επίδοση μάλιστα που έχει σημειώσει δύο φορές στην καριέρα της.

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου για 46η φορά. Στα 45 του χρόνια έχουν σημειωθεί 11 παγκόσμια ρεκόρ, 8 στους άνδρες και 3 στις γυναίκες, με πιο πρόσφατο φυσικά αυτό του Eliud Kipchoge με 2:01:39.

Οι εγγραφές για τον αγώνα έχουν ολοκληρωθει, ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές υπάρχουν ακόμα κάποιες θέσεις διαθέσιμες για δρομείς που θα τρέξουν για κάποιο φιλανθρωπικό σκοπό (Charities) ή μέσω Τουριστικών πρακτορείων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Και φέτος αρκετοί είναι οι Έλληνες που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα και έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους.

 

Φωτογραφία: SCC Events / Victah Sailer

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kejelcha vs Cheptegei αυτήν την Κυριακή στον 10km Villa de Laredo!
Πώς να δείτε ζωντανά τον αγώνα
Mετάλλια - μπισκότα έσωσαν τον Ημιμαραθώνιο του Inverness στην Σκωτία
Μία ξεχωριστή κίνηση που έσωσε τον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο