Εκπλήξεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trail

Δείτε περισσότερα

Share

Ο Βρετανός Jonathan Albon και η Γαλλίδα Blandine L’ hirondel ήταν οι μεγάλοι νικητές – έκπληξη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trail που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία. Οι δύο νικητές δεν ήταν σίγουρα στα μεγάλα φαβορί, ωστόσο, έφτασαν σε σχετικά άνετες νίκες.

Ο μεν Βρετανός ανέβηκε στα τελευταία χιλιόμετρα κι άφησε δύο λεπτά πίσω του τον δεύτερο δρομέα τερματίζοντας σε 3:35:34, ενώ η Γαλλίδα πήρε τα ηνία του αγώνα από νωρίς και τελικά τερμάτισε με οκτώ λεπτά διαφορά από τη δεύτερη!

Πίσω από τον Albon τερμάτισε ο Γάλλος Julien Rancon (3:37:47) και τρίτος ήταν ο Ελβετός Christian Mathys (3:40:34). Όσον αφορά τις γυναίκες, στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Νεοζηλανδή Ruth Croft (4:14:28), ενώ τρίτη ήταν η Ισπανίδα Sheila Aviles (4:15:04)

Στον αγώνα μετείχε και ο Παντελής Καμπαξής που ήταν 230ος με 5 ώρες, 7 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα. Το μεγάλο φαβορί, ο Ισπανός Hernando, τέσσερις συνεχόμενες φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, έμεινε τελικά δέκατος!

Στην ομαδική βαθμολογία η Γαλλία κατέλαβε την πρώτη θέση σε άνδρες και γυναίκες.

O 30χρονος Albon, ο οποίος ζει μόνιμα στη Νορβηγία, συμμετείχε για πρώτη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα Trail, διακρίνεται καιρό τώρα σε αγώνες ultra skyrunning καθώς και σε αγώνες αντοχής μετ’ εμποδίων. 

Το Πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε στον γνωστό αγώνα της περιοχής της Κοΐμπρα στην Πορτογαλία, Trilhos dos Abutresμε απόσταση 44χλμ. και υψομετρική 2.200μ.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο