Παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία 70+ από την Jeanny Rice

Δείτε την επίδοση που σημείωσε η 70χρονη στο Σικάγο

Share

Δεν ήταν μόνο ο Mo Farah που έσπασε τα χρονόμετρα στον Μαραθώνιο του Σικάγο, αλλά και η Jeanny Rice. Η 70χρονη τερμάτισε στον Bank of America Chicago Marathon σε 3:27:50 πετυχαίνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικιακή της κατηγορία 70+! Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στη Γερμανίδα Helga Miketta με 3:35:29.

Η επίδοση της Κορεάτισσας Rice είναι εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς πως αντιστοιχεί σε έναν μέσο ρυθμό κοντά στο 4:55/χλμ.

Η Rice στα 19 της μετακόμισε στις ΗΠΑ, ενώ ξεκίνησε το τρέξιμο για να χάσει κιλά, έπειτα από ένα ταξίδι στη γεννέτειρά της. Το 1984 άρχισε να συμμετέχει σε Μαραθώνιους, ενώ ο Bank of America Chicago Marathon την περασμένη Κυριακή ήταν ο 116ος σε μία πολύ πλούσια δρομική καριέρα με συμμετοχές σε Παρίσι, Πράγα, Λονδίνο, Μαδρίτη έως και το Σινικό Τείχος!

Μπορεί να είναι… γιαγιά, όμως τρέχει εφτά φορές την εβδομάδα στις 5:30 το πρωί μόνη της ή με φίλους. Επόμενος της στόχος είναι να κερδίσει (στην ηλικιακή της κατηγορία) σε όλους τους Major Marathons, καθώς έχει ήδη καταφέρει να το κάνει σε Βοστόνη και Σικάγο.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο