Mεγάλο ρεκόρ στον ιστορικό Western States 100

Δείτε τι έγινε στον ξακουστό αγώνα υπεραπόστασης των ΗΠΑ

Share

Ο Western States 100 Endurance Run είναι ένας από τους πιο διάσημους αγώνες υπεραπόστασης στον κόσμο. Αρκετές φορές μάλιστα έχουμε γράψει για αυτόν στο παρελθόν (δείτε εδώ).

Πρόκειται για έναν υπεραπαιτητικό αγώνα απόστασης 100 μιλίων (περίπου 160χλμ.) που πραγματοποιείται από το στην ορεοσειρά Σιέρα Νεβάδα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ από το 1977 όταν και ξεκίνησε επίσημα. Είναι μάλιστα ο αγώνας που ανέδειξε τον Scott Jurek, ο οποίος για μία επταετία τον κέρδιζε ανελλιπώς.

Φέτος πραγματοποιήθηκε και πάλι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, όπως και κάθε χρονο, και μάλιστα σημειώθηκε νέο ρεκόρ διαδρομής. Ο Jim Walmsley ένας υπερμαραθωνοδρόμος, ο οποίος μάλιστα είχε αγωνιστεί αρκετές φορές στον εν λόγω αγώνα, κατάφερε αυτή τη φορά να τερματίσει σε 14:30:04 και να γίνει ο πιο γρήγορος όλων των εποχών σε μία διαδρομή που φημίζεται για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προτάσει στους δρομείς.

O 28χρονος Walmsley κατά καιρούς είχε συναντήσει διάφορες δυσκολίες -μία χρονιά είχε χάσει τη διαδρομή, ενώ πέρυσι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες τον οδήγησαν σε εγκατάλειψη – , ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε και φέτος με το αποτέλεσμα να τον δικαιώνει.

Ιστορική ήταν η διοργάνωση και για τις γυναίκες, καθώς η Courtney Dauwalter κατάφερε στην πρώτη της συμμετοχή να τερματίσει πρώτη σε 17 ώρες και 28 λεπτά, σημειώνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών μετά το αξιομνημόνευτο 16:47:19 της Ellie Greenwood από το 2012.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο