Filippo Tortu, ο 3ος λευκός σπρίντερ που σπάει το φράγμα των 10”

Ο νεαρός Ιταλός έσπασε το πολυπόθητο φράγμα στο μίτινγκ της Μαδρίτης

Share

O 20χρονος Filippo Tortu έχει καταπλήξει τους φίλους του στίβου με τα κατορθώματά του τα τελευταία 2 χρόνια. Τον περασμένο Μάιο μάλιστα πλησιάσε το μεγάλο φράγμα των 10” στα 100μ. τρέχοντας την απόσταση σε 10.03 σπάζοντας το εθνικό ρεκόρ για τους Ιταλούς που κρατούσε ο σπουδαίος Pietro Menea.

Ο Tortu, όμως προχώρησε ένα βήμα παραπάνω το βράδυ της Παρασκευής σε μίτινγκ στη Μαδρίτη. Εκεί τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Κινέζο Su που σημείωσε κι αυτός νέο ατομικό ρεκόρ με 9.91.

Ο χρόνος του Tortu ήταν 9.99 κι έτσι έγινε ο τρίτος λευκός που έσπασε το μεγάλο φράγμα για τα 100μ. Θυμίζουμε ότι πρώτος το είχε καταφέρει ο Γάλλος Cristophe Lemaitre, ο οποίος έχει φτάσει έως το 9.95, ενώ ο Τούρκος με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν, Ramil Giuliyev πέρυσι έγινε ο δεύτερος όταν έτρεξε την απόσταση σε 9.97!

Με πατέρα σπρίντερ, όπως επίσης και μεγαλύτερο αδερφό, το νέο αστέρι των Ιταλών δείχνει να αποτελεί τον επόμενο μεγάλο Ευρωπαίο σπρίντερ.

Ο νεαρός Ιταλός γίνεται δεκτός σαν… σταρ στους αγώνες στην Ιταλία, ενώ έχει όλο το μέλλον μπροστά του καθώς είναι γεννημένος στις 15 Ιουνίου του 1998 να κατεβάσει κι άλλο το χρόνο του και – γιατί όχι – να σπάσει το φράγμα και του 9.90! 

Δείτε το βίντεο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο