Rupp και Farah δίνουν ραντεβού στο Σικάγο

Σπουδαίες συμμετοχές ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του Bank of America Chicago Marathon

Share

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε πως ο Eliud Kipchoge θα αγωνιστεί στο Βερολίνο με στόχο το παγκόσμιο ρεκόρ. Πριν λίγες μέρες οι διοργανωτές ενός άλλου “Μεγάλου” Μαραθώνιου, του Bank of America Chicago Marathon, ανακοίνωσαν τη συμμετοχή δύο σπουδαίων δρομέων στην επόμενη διοργάνωση τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο λόγος για τον Gallen Rupp και τον Mo Farah, δύο αθλητές που έχουν μεγάλη ιστορία στους στίβους, αλλά και μεγαλόπνοες βλέψεις για τον Μαραθώνιο. Μάλιστα, οι δύο αθλητές ήταν για χρόνια στο ίδιο προπονητικό γκρουπ, αυτού του Alberto Salazar στις ΗΠΑ, όμως από πέρυσι ο Farah έχει επιστρέψει στην πατρίδα του τη Μ. Βρετανία και προπονείται εκεί.

O Rupp πέρυσι ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα σε 2:09:20, ενώ πριν από έναν μήνα στην Πράγα σημείωσε νέο σπουδαίο ρεκόρ, 2:06:07 που είναι και η 2η καλύτερη επίδοση από Αμερικάνο δρομέα όλων των εποχών (υπάρχει και το 2:04: του Ryan Hall στη Βοστόνη που όμως δεν πληροί τα κριτήρια αναγνώρισης του ρεκόρ).

Οι δύο δρομείς έχουν έρθει αρκετά φορές αντιμέτωποι με τον Farah να είναι πάντα μπροστά από τον Αμερικανό, όμως στον Μαραθώνιο για την ώρα ο Rupp είναι αυτός που έχει την καλύτερη επίδοση.

Θα πρέπει να πούμε βέβαια, ότι οι δύο δρομείς παραμένουν πολύ καλοί φίλοι, ενώ ποιος δεν θυμάται τους πανηγυρισμούς τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 όταν είχαν κάνει το 1-2 στα 10.000μ.

Τέλος, στο Σικάγο θα αγωνιστεί και η Αμερικανίδα Jordan Hasay, δρομέας που το 2017 είχε βγει τρίτη στον ίδιο αγώνα συντρίβοντας το προσωπικό της ρεκόρ με 2:20:57, σκαρφαλώνοντας στη 2η θέση όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

φωτο: photorun.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαλές εμφανίσεις από Μαρινάκου και Σταμούλη
Δείτε τους χρόνους τους στη Λυών
Σοκάρει ο Eliud Kipchoge: "Δέχθηκα απειλές για μένα και την οικογένειά μου"
Ο Κενυάτης περιέγραψε τα όσα ακολούθησαν τον θάνατo του Kelvin Kiptum
Οι Έλληνες στον Μαραθώνιο της Πράγας
Δείτε τις επιδόσεις τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο