Γκάφα ολκής στα στιπλ γυναικών και όλα όσα έγιναν στο Diamond League του Όσλο

Δείτε τι έγινε στον 5ο αγώνα της σειράς των… διαμαντιών

Share

O 5oς αγώνας της σειράς των Diamond League πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Όσλο. Αρκετοί σπουδαίοι αθλητές έλαβαν μέρος και σημείωσαν καλές επιδόσεις σε ένα στάδιο που συνηθίζει να φιλοξενεί καλές επιδόσεις.

Ωστόσο, αυτή τη φορά οι διοργανωτές έκλεψαν την παράσταση, ιδιαίτερα στο αγώνισμα των 3.000μ. με φυσικά εμπόδια των γυναικών. Κι αυτό γιατί έκαναν ένα σοβαρό λάθος βάζοντας το ένα εμπόδιο σε μεγαλύτερη σκάλα, δηλαδή περίπου 15 εκατοστά πιο ψηλά, από αυτό που ορίζει ο κανονισμός. Το αποτέλεσμα ήταν πολλές αθλήτριες να δυσκολευτούν να το περάσουν και να πέσουν πάνω του. Μάλιστα, η Αμερικανίδα χρυσή ολυμπιονίκης, Emma Coburn προσπάθησε να ενημερώσει τους κριτές που ευτυχώς στη συνέχεια το διόρθωσαν.

Τελικά, νικήτρια στο αγώνισμα αναδείχθηκε η Κενυάτισσα Hivyn Kiyeng με 9:09.63 με τηνEmma Coburn να είναι δεύτερη με 9:09.70. Η Coburn την περασμένη εβδομάδα αγωνίστηκε στο Diamond League της Ρώμης, όπου είχε πτώση στην τελευταία λίμνη κι έτσι ακόμα δεν έχει βρει μία κούρσα που δεν θα συμβεί κάτι απρόσμενο.

Το μίλι των ανδρών ήταν μία πολλά υποσχόμενη κούρσα, όμως τελικά οι δρομείς ήταν λίγο άτολμοι και πήγαν σχετικά αργά. Νικητής αναδείχθηκε ο Elijah Manangoi σε 3:56.69 με τους Mikhu και Tolosa να ακολουθούν σε 3:57.10 και 3:57.92 αντίστοιχα.

Δύο μέλη της περιβόητης οικογένειας Ingerbrigtsen αγωνίστηκαν στο μίλι, ο 25χρονος Filip που ήταν 4ος σε 3:57.97 και ο 27χρονος Henrik που ήταν 6ος σε 3:58.46.

Εκτός από μίλι υπήρχε και το αγώνισμα των 1.500μ. των ανδρών όπου ο Βρετανός Chris O’Hare ήταν ο νικητής με 3:35.96 με τον μικρό Ingerbrigtsen, τον 18χρονο Jacob, να είναι τρίτος με 3:36.06 και νέο ατομικό ρεκόρ. 

Στο μίτινγκ υπήρχε και το αγώνισμα των 10.000μ. των ανδρών με σπουδαίες συμμετοχές τόσο από την Αφρική όσο και από την Ευρώπη. Ωστόσο, τελικά μόνο 7 δρομείς τερμάτισαν με νικητή τον Dominic Kiptarius σε 28:05.34. Ο Danielle Meucci, ο Γερμανός μαραθωνοδρόμος Arne Gabius και ο Βρετανός Andy Vernon εγκατέλειψαν.

Στις γυναίκες, η Caster Semenya ήταν για μία ακόμα φορά νικήτρια με 1:57.25 με την συνήθη δεύτερη, Francine Nyonsaba να ακολουθεί σε 1:58.57 και την Αlemu από την Αιθιοπία να είναι τρίτη σε 1:58.58.

Στο Όσλο αγωνίστηκαν η Κατερίνα Στεφανίδη στο άλμα επί κοντώ και η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, όμως δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά καθώς και οι δύο δεν είχαν κάποιο έγκυρο άλμα. 

Δείτε σε βίντεο τους αγώνες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαλές εμφανίσεις από Μαρινάκου και Σταμούλη
Δείτε τους χρόνους τους στη Λυών
Οι Έλληνες στον Μαραθώνιο της Πράγας
Δείτε τις επιδόσεις τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο