Τρείς Έλληνες δρομείς σε μίτινγκ του εξωτερικού αυτό το ΣΚ

Μάρκος Γκούρλιας, Ανδρέας Δημητράκης και Γιώργος Μηλιαράς δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους σε ευρωπαϊκά μίτινγκ

Share

To περασμένο Σάββατο ο Μάρκος Γκούρλιας έκανε τον πρώτο του αγώνα  για φέτος πετυχαίνοντας μία σπουδαία επίδοση στα 3.000μ. σε μίτινγκ στη Γάνδη. Αυτό το Σάββατο θα βρεθεί στο Ναϊμέγκεν της Ολλανδίας για να αγωνιστεί στο τοπικό μίτινγκ που συγκεντρώνει δεκάδες δρομείς από την Ευρώπη, και όχι μόνο. Ωστόσο, αυτή τη φορά θα λάβει μέρος στα 5.000μ. στοχεύοντας σε μία καλή επίδοση καθώς, όπως έδειξε και στη Γάνδη, βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Εκτός από τον Γκούρλια, όμως, δύο ακόμα Έλληνες πρωταθλητές των μεσαίων αποστάσεων θα αγωνιστούν στον εν λόγω αγώνα. Πρόκειται για τον Ανδρέα Δημητράκη, έναν δρομέα που σταθερά τα τελευταία 10 περίπου χρόνια σημειώνει πολύ καλές επιδόσεις σε 800 και 1.500μ. αλλά και τον νεαρό Γιώργο Μηλιαρά, ο οποίος πέρυσι σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000μ. παίδων (Κ18).

Ο Δημητράκης θα αγωνιστεί στα 1.500μ. με στόχο μία επίδοση κάτω από το προσωπικό του ρεκόρ, 3:39.42, τη στιγμή που το όριο για το το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι 3:38.00. Ο Δημητράκης έδειξε πως βρίσκεται κι αυτός σε καλή κατάσταση σε πρόσφατο αγώνα στην Ελλάδα.

Στο ίδιο αγώνισμα θα λάβει μέρος και ο 18χρονος Μηλιαράς κυνηγώντας μία επίδοση κάτω από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων, δηλαδή από το 3:47.50. Ο νεαρός δρομέας έχει ατομικό ρεκόρ 3:48.61 από το 2017, ενώ πρόσφατα άνοιξε τη χρονιά τρέχοντας τα 800μ. σε 1:53.50.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο