Γρήγοροι και στη Ρώμη

Δείτε τι έγινε στο Diamond League της Αιώνιας Πόλης

Share

H Ρώμη φιλοξένησε το Diamond League, της γνωστής σειράς αγώνων στίβου, όπου συμμετείχαν σπουδαίοι πρωταθλητές. Το στιγμιότυπο της βραδιάς ήταν δίχως άλλο η πτώση της χρυσής Ολυμπιονίκης των στιπλ, Emma Coburn στην τελευταία λίμνη. 

Η πανέμορφη Αμερικανίδα ήταν μαζί με τις Κενυάτισσες Kiyeng και Chespol και φαινόταν αρκετά δυνατή, όμως στην τελευταία λίμνη είχε μία πτώση με αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμα δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά τερμάτισε σε 9:08.13 στην 4η θέση, μία αρκετά καλή επίδοση για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Νικήτρια ήταν η Hivyng Kiyeng από την Κένυα σε 9:04.96 με τις συμπατριώτισσές της Chespol και Jeruto να ακολουθούν.

Δείτε όλη την κούρσα και την πτώση της πανέμορφης Αμερικανίδας που μπορεί να έπεσε δεν σταμάτησε, όμως, να χαμογελά!

Στα 1.500μ. των ανδρών ο Κενυάτης Timothy Cherouyiot ήταν εντυπωσιακός κι έφτασε σε μία σχετικά άνετη νίκη σε 3:31.22 που είναι και η καλύτερη επίδοση της χρονιάς στον κόσμο, ενώ στα 800μ. ο συμπατριώτης του Wyclife Kinyamal επικράτησε με 1:44.65.

Στο 1500άρι μάλιστα αγωνίστηκε και το μεγάλο ταλέντο των Ιταλών, ο Yemaneberhan Crippa, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα σημείωσε εθνικό ρεκόρ με 27:44.65 στα 10.000μ. Ο νεαρός Ιταλός τερμάτισε σε 3:38.22, επίδοση που αποτελεί νέο ατομικό του ρεκόρ και είναι το τρίτο για φέτος αφού μέσα στον Μάιο είχε σημειώσει και 13:18.83 στα 5.000μ.

Στα 3.000μ. στιπλ των ανδρών ο Κενυάτης Conseslus Kipruto επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε με 8:08.40.

Πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο Abderrahman Samba από το Κατάρ αφού στα 400μ. με εμπόδια σημείωσε 47.48, επίδοση που αποτελεί εκτός από προσωπικό του ρεκόρ, ρεκόρ Ασίας, ρεκόρ αγώνων και φυσικά την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο