Τάσσης και Καρακατσάνη το Σάββατο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ.

Οι Έλληνες πρωταθλητές για μία καλή επίδοση στο Λονδίνο

Share

Με 99 αθλητές από 25 ευρωπαϊκές χώρες θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. στο Λονδίνο. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρίσκονται και οι πρωταθλητές μας, Γιώργος Τάσσης και Αναστασία Καρακατσάνη που πριν από μερικές μέρες επικράτησαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της απόστασης στα Μέγαρα.

Οι δύο δρομείς μας βρίσκονται σε καλή κατάσταση, όπως άλλωστε έδειξαν και στα Μέγαρα, και στοχεύουν σε επιδόσεις κάτω από τα προσωπικά τους ρεκόρ. Ο αγώνας αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για τους Ευρωπαίους δρομείς ώστε να πιάστουν τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο (28:55.00 και 33:20.00 για άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα). Από ελληνικής πλευράς, η Αναστασία Καρακατσάνη δείχνει ότι δεν είναι μακριά καθώς το προσωπικό της ρεκόρ είναι 33:45.39.

Στους αγώνες θα υπάρχουν και δρομείς – λαγοί, ενώ θα αγωνιστούν σπουδαίοι δρομείς από τη Γηραιά Ήπειρο με τους Ισπανούς να παρουσιάζουν πολύ δυνατή ομάδα, αλλά και τους Γάλλους και τους Ιταλούς. Μάλιστα στην απόσταση θα αγωνιστεί για πρώτη φορά και ο Υemaneberhan Crippa που αποτελεί μεγάλη ελπίδα των Ιταλών για τις αποστάσεις. Ο Crippa πριν από λίγες μέρες σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ στην κατηγορία των νέων στα 5.000μ. με 13:18.83!

Την καλύτερη επίδοση από τους συμμετέχοντες διατηρεί, ωστόσο, ο Βρετανός Ross Millington με 27:55.06, ενώ στις γυναίκες τα σημαντικότερα ονόματα είναι αυτά της Γερμανίδας μαραθωνοδρόμου Sabrina Mockenhaupt, η οποία έχει ρεκόρ 31:14.21 αλλά και της Γαλλίδας πρωταθλήτριας Ευρώπης στον ανώμαλο, Sophie Duarte.

φωτό: Φοίβος Καρβελάς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Powerade B2Run Αθens 2024
2.500 εργαζόμενοι συμμετείχαν στον πιο διασκεδαστικό και zero waste εταιρικό αγώνα δρόμου
8ος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Δολιανών
Δώρα από τη New Balance στους νικητές
Aιμοδοσία «Εμείς οι δρομείς» 2024
Την Τρίτη 25 Ιουνίου η δράση – Δείτε τις πληροφορίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο