O Hernando νικητής στο 2018 Trail World Championship – Eγκατέλειψε ο Θεοδωρακάκος

Δείτε τι έγινε στο 2018 Trail World Championship

Share

Ο Ισπανός Luis Alberto Hernando ήταν ο μεγάλος νικητής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trail που πραγματοποιήθηκε στον αγώνα Penyagolosa Trail στη Βαλένθια της Ισπανίας.

O πολύπειρος δρομέας έτρεξε έξυπνα και έφτασε σε μία ακόμα σπουδαία νίκη στην καριέρα του σε 8:38:45 σε μία διαδρομή 85χλμ. με 5.000μ. υψομετρική και πολλά τεχνικά μονοπάτια.

Ακολούθησε ο Ισπανός Clemente 11 λεπτά πιο πίσω, ενώ πολύ κοντά τερμάτισε και ο Βρετανός Thomas Evans κάνοντας μία μικρή έκπληξη αφού κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ηernandο και Clemente οδήγησαν την Ισπανία στην πρώτη θέση του ομαδικού πρωταθλήματος, ενώ και πέρυσι είχαν κανει και πάλι το 1-2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιταλία.

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος μπήκε στον αγώνα έχοντας μία μικρή ίωση, κι έτσι, ενώ βρισκόταν σε καλό ρυθμό έως και το 30ο χλμ. στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή του, και τελικά σταμάτησε τον αγώνα στο 40ο χλμ.

Στις γυναίκες, η Ολλανδή Ragna Debats ήταν πρώτη, και μοναδική κάτω από τις 11 ώρες, σε 10:55:00, ενώ στο βάθρο ανέβηκαν η Lala Canes από την Ισπανία και η Claire Mougel από τη Γαλλία. Η Γλυκερία Τζιατζιά δεν αγωνίστηκε τελικά λόγω τραυματισμού.

Γενικά, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ και Μ. Βρετανία πρωταγωνίστησαν στον αγώνα με πολλούς δρομείς στις πρώτες δεκάδες, ενώ συνολικά τερμάτισαν 230 δρομείς, 144 άνδρες και 86 γυναίκες. Oι Ισπανοί επικράτησαν στην ομαδική βαθμολογία τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, τη στιγμή που Γαλλία και ΗΠΑ ακολούθησαν στις γυναίκες, ενώ στους άνδρες η Μ. Βρετανία και η Γαλλία ήταν αυτές που ανέβηκαν στο βάθρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Παρίσι 2024: Πόλεμος στα... κουνούπια από την οργανωτική επιτροπή
Το έχουν πάρει πολύ ζεστά οι διοργανωτές…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο