Αύριο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trail Υπεραπόστασης

Δηλώσεις Θεοδωρακάκου και τελευταία νέα από τη διοργάνωση

Share

To Σάββατο πραγματοποιείται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα trail υπεραπόστασης που διοργανώνεται από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Trail Running (ITRA) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Υπεραπoστάσεων (IAU). Ο αγώνας διεξάγεται παράλληλα με τη διοργάνωση Panyagolosa Trails στην περιφέρεια της Βαλένθια στην Ισπανία.

Στον αγώνα μετέχουν κορυφαίοι δρομείς βουνού από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα, 173 trail runners από 24 χώρες θα δώσουν το παρών (δείτε εδώ τις συμμετοχές), ενώ η χώρα μας εκπροσωπείται από τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο στους άνδρες και τη Γλυκερία Τζιατζιά στις γυναίκες.

Oι Έλληνες δρομείς θα έρθουν αντιμέτωποι με σπουδαίους δρομείς με την Ισπανία και τη Γαλλία να έχουν κατεβάσει πανίσχυρες ομάδες και να αποτελούν τα μεγάλα φαβορί.

Η διαδρομή του αγώνα, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 6:00 π.μ. τοπική ώρα περιλαμβάνει συνολική απόσταση 85χλμ. με 5.000μ. υψομετρική διαφορά και 3.698μ. αρνητική. Ξεκινά από την περιοχή Castellón του βουνού Penyagolosa και τερματίζει στην Sant Joan, ενώ περιλαμβάνει μόλις τρεις σταθμούς τροφοδοσίας. Οι διαδρομές κινούνται κυρίως στα μονοπάτια ηλικίας 700 ετών που βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση λόγω της φροντίδας της τοπικής κοινωνίας

Εκτός από τον αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα διαδρομές. Ο αγώνας MiM (Marató i Mitja) με απόσταση 60χλμ. που ξεκινά μία ώρα αργότερα από την κούρσα του πρωταθλήματος και ο μεγάλος αγώνας CSP (Castelló Penyagolosa Ultra) με απόσταση 108χλμ. με ώρα εκκίνησης στις 12 τα ξημερώματα!

Η χθεσινή μέρα περιελάμβανε την παρέλαση των αθλητών από όλες τις ομάδες στους δρόμους της επαρχιακής πόλης, αλλά και εκδηλώσεις από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και τεχνικές ενημερώσεις αλλά και… έλεγχο doping για πολλούς αθλητές.


O Δημήτρης Θεοδωρακάκος περνά από έλεγχο αίματος

Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος μας είπε: “Πρόκειται για μία σπουδαία διοργάνωση με μεγάλη συμμετοχή και πολλούς και καλούς αθλητές από όλο τον κόσμο. Στον αγώνα θα ξεκινήσω συντηρητικά και συγκρατημένα μένοντας λίγο “πίσω” τα πρώτα 40-50χλμ. έτσι ώστε να είμαι σε καλή κατάσταση στα τελευταία χιλιόμετρα”.

Δείτε εδώ Live Streaming τον αγώνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Έρχεται το European Running Championships
Ελίτ και ερασιτέχνες δρομείς ενώνονται σε ένα πρωτάθλημα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο