Το μεγάλο στοίχημα της Gwen Jorgensen

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Τριάθλου φιλοδοξεί να κατακτήσει και τον Μαραθώνιο

Share

Gwen Jorgensen έγινε παγκοσμίως γνωστή το 2016 όταν κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στο Τριάθλο. Την Κυριακή 6 Μαΐου έλαβε μέρος στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ στον Ημιμαραθώνιο όπου έλαβε την τέταρτη θέση. Τι μεσολάβησε;

Η 32χρονη δρομέας – πλέον – , η οποία το 2013 και το 2014 είχε αναδειχθεί αθλήτρια της χρονιάς για το Τρίαθλο στις ΗΠΑ, πριν από 10 περίπου μήνες γέννησε τον μικρό Στάνλεϋ, μένοντας εκτός προπονήσεων για αρκετές εβδομάδες.

Επανήλθε όμως στις προπονήσεις και τον Νοέμβριο του 2017 με ένα δεύτερο αρκετά “ηχηρό” tweet δήλωσε πως αποσύρεται από το Τρίαθλο και θα επικεντρωθεί στον Μαραθώνιο.

Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφέρει πως στόχος της πλέον, δεν είναι να απλά να αγωνίζεται στην απόσταση των 42χλμ., αλλά να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2020!

Στο εθνικό Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου των ΗΠΑ κατέλαβε την 4η θέση στην πρώτη της απόπειρα στο αγώνισμα. Ο χρόνος της, 1:10:58, θα πρέπει να θεωρηθεί ελπιδοφόρος. Το 2016 είχε αγωνιστεί και στον Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, 71 μέρες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ρίο, όπου τερμάτισε σε 2:41:01 στον πρώτο της ουσιαστικά Μαραθώνιο.

H αλήθεια είναι πως τα προσωπικά της ρεκόρ στις μικρότερες αποστάσεις (15:15 στα 5.000μ. και 31:55 στα 10.000μ.) απαιτούν βελτίωση, εφόσον η ψιλόλιγνη Αμερικανίδαθέλει να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στον Μαραθώνιο. Αυτό που της αναγνωρίζουμε είναι ότι έχει πείσμα αλλά και φιλοδοξία! Λέτε να τα καταφέρει;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο