Σπουδαία εμφάνιση από τον μικρό Ingerbrigtsen

Ο 17χρονος μικρός αδερφός της νορβηγικής οικογένειας κέρδισε στο γνωστό μίτινγκ Payton Jordan

Share

H oικογένεια Ingerbrigtsen μας έχει καταπλήξει τα τελευταία χρόνια. Τα τρία αδέρφια από την Νορβηγία σημειώνουν μεγάλες επιδόσεις στα αγωνίσματα των μεσαίων και μεγαλύτερων αποστάσεων και να πρωταγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις και μίτινγκ. 

Πιο πρόσφατο “κρούσμα” ήταν η νίκη του 17χρονου Jakob Ingebrigtsen, ο οποίος κέρδισε τα 1.500μ. στο γνωστό μίτινγκ Payton Jordan σημειώνοντας 3:39.06. Μάλιστα, ο μικρός αδερφός της ταχύτατης οικογένειας, άφησε πίσω του σπουδαίους αθλητές, όπως τον Αμερικάνο Paul Chelimo, 2ο στους Ολυμπιακούς του Ρίο στα 5.000μ. αλλά και τον χρυσό Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος το 2016, Matthew Centrowitz που ήταν 6ος!

Στο ίδιο μίτινγκ μάλιστα, ο μεσαίος αδερφός, Henrik επικράτησε στα 5.000μ., ενώ μία άλλη δρομέας που έχουμε ξαναδεί στο runnermagazine για τα κατορθώματά της, η μητέρα τριών παιδιών, Sara Vaughn κέρδισε στα 1.500μ. των γυναικών.

Θυμίζουμε πως ο μεγάλος αδερφός Henrik (27 ετών) έχει κερδίσει τρία μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα στα 1.500μ. ενώ ήταν 5ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, ενώ ο μεσαίος αδερφός Filip (25 ετών) ήταν ο νικητής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2015, ενώ ήταν τρίτος στα 1.500μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου το 2016. Και οι τρεις προπονούνται υπό την καθοδήγηση του πατέρα τους, Gjert Ingebrigtsen.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο