Το περίεργο ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

O Rob Pope είναι ο Forrest Gump κι έτρεξε και στον Virgin Money London Marathon

Share

Μπορεί να μη σημειώθηκε το παγκόσμιο ρεκόρ, όπως ίσως περίμεναν πολλοί, είχαμε όμως τελικά ένα στον Μαραθώνιο του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Απριλίου.

Δείτε εδώ τι έγινε στον Virgin Money London Marathon

“Δράστης” ο βρετανικής καταγωγής Rob Pope, ένας δρομέας που έχει ταυτιστεί με τον κινηματογραφικό ήρωα Forrest Gump και τρέχει ακατάπαυστα τα τελευταία χρόνια.

Αυτή τη φορά έτρεξε στον Virgin Money London Marathon και πέτυχε το καλύτερο ρεκόρ δρομέα ντυμένου κινηματογραφικού ήρωα με 2:36:28. Φυσικά, το τρέξιμο στον αγώνα με στολές είναι κάτι που όχι μόνο συνηθίζεται αλλά αποτελεί και… παράδοση στον Μαραθώνιο της βρετανικής πρωτεύουσας. To ρεκόρ του Rob στην απόσταση είναι 2:27.

Ο 39χρονος ήταν κτηνίατρος, όμως, πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το εγχείρημα του να συγκεντρώνει χρήματα για δύο φιλανθρωπικά ιδρύματα με στόχο το 1 εκατομμύριο λίρες. Για την ώρα βρίσκεται στις 30.000. Για να το πετύχει αυτό τρέχει… παντού ως Forrest Gump, έχοντας μάλιστα κάνει 4 φορές, όπως και ο ήρωας του Winston Groom, τη διάσχιση των ΗΠΑ από Ειρηνικό σε Ατλαντικό! Υποστηρίζει ότι έχει τρέξει 15.400 μίλια, αλλά έχει ακόμα συνέχεια…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κορυφαίες συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
613 αθλητές από 38 χώρες στις 6 κατηγορίες του Πρωταθλήματος
Οι προπονήσεις του Sir Roger Bannister
Κι όμως έσπασε το φράγμα των 4′ στο μίλι με 5 προπονήσεις την εβδομάδα!
Την Κυριακή ο 41ος Μαραθώνιος της Βαλένθια
Κορυφαίες συμμετοχές, 16.000 δρομείς και μία γιορτή ετοιμάζεται στην ισπανική πόλη!
Back to Top