2 μέλη του ΣΔΥ Μεσσηνίας στον Marathon des Sables

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Share

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας:

“Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Σε δύο ημέρες και συγκεκριμένα την Τετάρτη 4 Απριλίου αναχωρούν για το μακρινό Μαρόκο και την έρημο Σαχάρα, δύο μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, για να ζήσουν ένα μεγάλο όνειρο.

Πρόκειται για το Βασίλη Κουμανάκο από την Καλαμάτα και τον Άγγλο Μαρκ Τοντ, που ζει στην πόλη μας και συγκεκριμένα στη Βέργα από το 1988 και μετά από ενάμισι χρόνο περίπου έντονης προετοιμασίας, είναι έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση. Την Κυριακή του Πάσχα 8 Απρίλη θα συμμετάσχουν στον υπερμαραθώνιο – θρύλο των αγώνων μεγάλων αποστάσεων με την ονομασία “Marathon des Sables” ή Μαραθώνιος της Άμμου.

Ο αγώνας είναι 250 χιλιόμετρα χωρισμένα σε 6 ετάπ και θα γίνει κάτω από ακραίες θερμοκρασίες στην έρημο Σαχάρα στο νότιο Μαρόκο. Έχει τη φήμη της απόλυτης δοκιμασίας μέσα στο αφιλόξενο τοπίο της ερήμου και είναι ο πιο δημοφιλής στο είδος του. Οι αθλητές πρέπει να αντέξουν όλη την βδομάδα σε θερμοκρασίες που φτάνουν τους 50°C, κουβαλώντας τον εξοπλισμό και το φαγητό που θα χρειαστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δηλαδή θα έχουν πλήρη αυτονομία. Το βράδυ θα κοιμούνται και θα ξυπνούν σε σκηνές βεδουίνων, που αποτελούνται από ένα χαλί και μια τέντα, σε θερμοκρασίες κοντά στους 5°C. Η διοργάνωση παρέχει μόνο νερό σε συγκεκριμένες ποσότητες από τους ελάχιστους ενδιάμεσους σταθμούς που θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής και που θα αποτελούν σημεία ελέγχου της πορείας των δρομέων. Οι αθλητές θα πρέπει να διασχίσουν αμέτρητους αμμόλοφους, όπου κάθε προσπάθεια για τρέξιμο είναι δύσκολη έως μάταιη, αλλά θα πρέπει να διαχειριστούν με μαθηματική ακρίβεια και όλο τον εξοπλισμό τους.

Δείτε εδώ ένα παλαιότερο αφιέρωμα στον Marathon des Sables

Οι συμμετέχοντες φέτος αγγίζουν τους 1300 και είναι μεγάλη τιμή για τον Σύλλογό μας να βρεθούν στο σημείο της εκκίνησης δύο μέλη μας. Ειδικά για το Βασίλη Κουμανάκο που όχι μόνο θα εκπροσωπήσει τον ΣΔΥΜ αλλά και ολόκληρη τη χώρα, καθώς θα είναι ο μοναδικός Έλληνας. Η Ελλάδα, η Καλαμάτα και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας θα είναι στο πλευρό τους σε όλη την πορεία της διαμονής τους στο Μαρόκο, αλλά και για έναν άλλο λόγο. Στο τελευταίο ετάπ του αγώνα την τελευταία ημέρα, οι αθλητές καλούνται να τερματίσουν χωρίς να χρονομετρούνται, καθώς η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη για φιλανθρωπικό σκοπό και ονομάζεται Charity race. Ο Βασίλης και ο Μαρκ για το λόγο αυτό και μετά από επαφή που είχαν με το «Χαμόγελο του Παιδιού», θα φορούν το διεθνές σήμα της φιλανθρωπικής οργάνωσης, αλλά και θα προβάλουν και τον Σύλλογο Δοτών Μυελού του Οστών στην Καλαμάτα.

Ευχόμαστε ολόψυχα στα μέλη μας να ζήσουν μοναδικές στιγμές, να γεμίσουν εμπειρίες, να έχουν έναν υγιή τερματισμό και αυτό το ΟΝΕΙΡΟ τους να γίνει πραγματικότητα.”

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο