Έφυγε από τη ζωή ο απίθανος Εντ

Ο άνθρωπος που διέλυε μέχρι πρόσφατα τα παγκόσμια ρεκόρ ηλικιακών κατηγοριών πέθανε σε ηλικία 86 ετών

Share

O άνθρωπος που είχε βαλθεί να τρελάνει τους πάντες, δρομείς και επιστήμονες, με τα ασύλληπτα ρεκόρ που σημείωνε έως και τα 86 του χρόνια έφυγε από τη ζωή.

Ο Εντ Γουίτλοκ, βρετανικής καταγωγής Καναδός που ξεκίνησε το τρέξιμο και πάλι μετά τα 40, μετά από 20 χρόνια αποχής, και έγραψε ιστορία με τις απίθανες επιδόσεις του στον Μαραθώνιο, τον Ημιμαραθώνιο αλλά και στις μικρότερες αποστάσεις έως και τα 80 του πέθανε τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.

Ο Γουίτλοκ ήταν ο πρώτος και μοναδικός δρομέας που έτρεξε τον μαραθώνιο κάτω από τις 3 ώρες άνω των 70 ετών το 2003 αλλά και ο μοναδικός 80άρης που κάλυψε την απόσταση κάτω από τις 4 ώρες. Τα παγκόσμια ρεκόρ ηλικιακών κατηγοριών που είχε ήταν αμέτρητα κάτι που είχε αναγκάσει πολλές φορές την επιστημονική κοινότητα να τον “μελετήσει, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κανείς να βγάλει… άκρη.

Ο φιλήσυχος και ταπεινός Εντ έφυγε από τη ζωή από καρκίνο του προστάτη, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο τον μύθο που είχε δημιουργήσει ο ίδιος με τις επιδόσεις του. Άλλωστε ήταν πάντοτε εκκεντρικά απλός ακολουθώντας δικές του αρχές για την προπόνηση, τη διατροφή αλλά και τον εξοπλισμό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο