Στην περιοχή Τσία της Σαρδηνίας πραγματοποιήθηκε η 23η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανωμάλου Δρόμου. Εκεί βρέθηκε η ελίτ των αγωνισμάτων αντοχής της Γηραιάς Ηπείρους χαρίζοντας πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσες κούρσες και δυνατές συγκινήσεις σε όσους παρακολούθησαν τους αγώνες.
Ωστόσο, για μία ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια σε διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αίσθηση έκανε το γεγονός πως αρκετά μετάλλια πήγαν σε δρομείς που πολύ πρόσφατα έχουν αλλάξει χώρα (κυρίως από την Αφρική) με ξεκάθαρο σκοπό τη συλλογή μεταλλίων.
Στους άνδρες, οι Τούρκοι δρομείς έκαναν το 1-2 με τον Αράς Κάγια (ασημένιος το καλοκαίρι στα 3.000μ. στιπλ στο Ευρωπαϊκό στίβου) να τερματίζει πρώτος σε 27:39 και τον Πολάτ Αρικάν να ακολουθεί τρία δευτερόλεπτα πιο πίσω. Η βρετανική τριάδα που αποτελείτο από τους Καλούμ Χόκινς, Άντριου Μπουτσάρτ και Αντι Βερνόν βρέηθηκε στις θέσεις 3-4-5, εξασφαλίζοντας μάλιστα την πρώτη θέση για τη Μ. Βρετανία στην ομαδική βαθμολογία, τη στιγμή που οι Ισπανοί καταποντίστηκαν στις θέσεις 6-8 (κατά σειρά, ο πρωταθλητής Ευρώπης το καλοκαίρι στα 5.000μ. Ιλίας Φίφα, Αγιάντ Λαμπντασέμ και Αντέλ Μεκαάλ). Στην ομαδική κατάταξη, πίσω από τους Βρετανούς ακολούθησαν οι Ισπανοί και οι Τούρκοι.
Ίδιο σκηνικό και στις γυναίκες, με τις Γιασεμίν Καν και Μεριέμ Άκντα να κάνουν το 1-2 για την Τουρκία, όπως και στους άνδρες, και τη Νορβηγίδα Καρολίν Γκρόβνταλ να τερματίζει τρίτη και να κατακτά ακόμα ένα μετάλλιο στην καριέρα της στη διοργάνωση. Τουρκία, Μ. Βρετανία και Ρουμανία ήταν οι τρεις πρώτες χώρες στην ομαδική βαθμολογία.
Στις μικρότερες κατηγορίες, τώρα, ο αφρικανικής καταγωγής Βέλγος Ισαάκ Κιμέλι επικράτησε στους άνδρες κάτω των 23, στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών πρώτη ήταν η Σοφία Εναούι από την Πολωνία, ενώ σε άνδρες και γυναίκες κάτω των 20 ετών (μέχρι πρότινος κατηγορίες εφήβων & νεανίδων) πρώτευσαν αντίστοιχα ο Τζέικομπ Ίνγκεμπρίστεν (ο μικρότερος αδερφός από τους τρεις της πετυχημένης οικογένειας), και η Κοστάντσε Κλόστερχάλφεν από τη Γερμανία.
Στον πίνακα των μεταλλίων πρώτευσε η Τουρκία με 3 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο, με τη Μ. Βρετανία να ακολουθεί (αν και συνολικά είχε περισσότερα μετάλλια) και τη Γερμανία να είναι τρίτη.