Έτρεξε 2:42:44 στα 60 του!

Ακόμα ένα εντυπωσιακό ρεκόρ ηλικιακής κατηγορίας

Share

Δεν είναι μόνο ο Εντ Γουίτλοκ που σπάει τα ρεκόρ ηλικιακών κατηγοριών στον Μαραθώνιο. Στον πρόσφατο Μαραθώνιο του Σικάγο, ο Αμερικανός Μπράιαν Πίλτσερ σημείωσε μία εντυπωσιακή επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ για τις ΗΠΑ για τους 60-64.

Συγκεκριμένα, ο Πίλτσερ τερμάτισε τον αγώνα σε 2:42:44 επίδοση που είναι για δύο μόλις δευτερόλεπτα καλύτερη από το προηγούμενο ρεκόρ – το οποίο κρατούσε από το 1979 – δρομέα της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας. 

Μάλιστα, ο 60χρονος από την Καλοφόρινα δήλωσε πως ο στόχος του ήταν μία επίδοση κοντά στο παγκόσμιο ρεκόρ (της κατηγορίας), κάτω από το 2:40, όμως στα τελευταία χιλιόμετρα ο ρυθμός του έπεσε και τελικά πάλεψε αρκετά για να τερματίσει. 

Ο Πίλτσερ ήταν αρκετά καλός δρομέας στα σχολικά του χρόνια, όμως μετά το σχολείο άφησε το τρέξιμο για περίπου 30 χρόνια. Το 2006 με αφορμή την ενασχόληση του γιού του με το τρέξιμο και τον ανώμαλο δρόμο, ξεκίνησε και πάλι να προπονείται και ο ίδιος σημειώνοντας μεγάλη βελτίωση, αρχικά στις μικρότερες αποστάσεις των 5 και 10χλμ. και στη συνέχεια και στον μαραθώνιο.

Είναι πάντως εντυπωσιακό πως πλέον δεν βλέπουμε μεγάλες επιδόσεις μόνο από τους γρήγορους elite δρομείς, αλλά και από δρομείς (αρκετά) μεγαλύτερων ηλικιακών κατηγοριών, οι οποίες μπορεί σαν απόλυτες τιμές να μην συγκρίνονται με τις επιδόσεις του 2:02 και 2:03 που σημειώνονται στους μεγάλους Μαραθωνίους, όμως αναλογικά θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι εφάμιλλες.

Στην κατηγορία 60-64 το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 2:36:30 από τον Ιάπωνα Οσάκα, ενώ το πανελλήνιο είναι 3:05:43 από τον Τάκη Σκουλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Την Κυριακή το Λονδίνο - "Όλα τα λεφτά" οι γυναίκες
Σούπερ λίστα στις γυναίκες – Επιστροφή Bekele
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο