Παγκόσμιο ρεκόρ στους 85+ από τον Εντ Γουίτλοκ

Ο αιώνιος έφηβος των μαραθωνίων ξαναχτύπησε!

Share

Έχει γίνει πλέον παράδοση δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές τον χρόνο να έχουμε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ηλικιακής κατηγορίας από τον Εντ Γουίτλοκ. Ο απίθανος Βρετανοκαναδός δρομέας στον αγαπημένο του Μαραθώνιο, αυτόν του Τορόντο, τερμάτισε σε 3:56:33 που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην ηλικιακή κατηγορία 85-89, σπάζοντας ουσιαστικά για 30 λεπτά το προηγούμενο.

Αυτό είναι το 4ο εν δυνάμει παγκόσμιο ρεκόρ για τον γεννημένο στις 6 Μαρτίου του 1931 δρομέα, ο οποίος όπως είναι λογικό ήταν πρώτος στον αγώνα στην ηλικιακή κατηγορία 75+, ενώ πλέον κατέχει όλα τα παγκόσμια ρεκόρ στις κατηγορίες 70-74, 75-79, 80-84 και 85-89.

Μάλιστα, ο Γουίτλοκ το πέτυχε σε μία ημέρα με πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες αφού ο άερας και η βροχή έκαναν την εμφάνισή τους στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε απογοητευμένος καθώς περίμενε κάτι πολύ καλύτερο, ενώ ξεκίνησε τον αγώνα σχετικά γρήγορα (πέρασε το πρώτο μισό σε 1:54:34), όμως στη συνέχεια ο ρυθμός του έπεσε και τελικά τερμάτισε σε έναν χρόνο που δεν τον ικανοποίησε.

Μεγάλος νικητής στον Scotiabank Toronto Marathon αναδείχθηκε ο Κενυάτης Φιλίμον Ρόνο με 2:08:25 στους άνδρες και η Ντεμίσε Σούρε από την Αιθιοπία σε 2:25:15.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο