Είναι τρεις, είναι ολόιδιες και πάνε Ολυμπιακούς

Οι πρώτες τρίδυμες που θα πάρουν μέρος ταυτόχρονα σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Share

Την Κυριακή 14 Αυγούστου το πρωί (ώρα Βραζιλίας) θα πραγματοποιηθεί ο Ολυμπιακός Μαραθώνιος των γυναικών με τη συμμετοχή 180 περίπου δρομέων απ’ όλο τον κόσμο.

Ανάμεσα στις συμμετέχουσες θα είναι και τρεις αθλήτριες από την Εσθονία οι οποίες εκτός των άλλων έχουν ένα ακόμα κοινό: είναι τρίδυμες αδερφές και μάλιστα μονοζυγωτικές δηλαδή είναι εξωτερικά ολόιδιες!

Οι αδελφές Λούικ, η Λέιλα, η Λίινα και η Λίλη, έχουν γεννηθεί στις 14 Οκτωβρίου του 1985 ενώ μόλις πριν από έξι περίπου χρόνια ξεκίνησαν να ασχολούνται σοβαρά με τον μαραθώνιο. Μάλιστα, το 2014 συμμετείχαν και οι τρεις στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στη Ζυρίχη.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα 120 χρόνια ιστορίας των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, τρία αδέλφια και μάλιστα τρίδυμα να συναγωνίζονται σε κάποιο αγώνισμα.

Οι τρεις αδερφές ζουν στην Εσθονία όχι όμως μαζί, προπονούνται ενίοτε παρέα ενώ πηγαίνουν και προετοιμασίες στην Κένυα ή στη Βόρεια Ιταλία.

Όσον αφορά τις επιδόσεις τους, η πιο γρήγορη είναι και η κατά λίγα λεπτά μεγαλύτερη Λέιλα με ατομικό ρεκόρ 2:37:12 από το 2013 με τη μεσαία Λίινα να έχει 2:39:42 και τη «μικρότερη» Λίλη να έχει 2:40:30.

Ωστόσο, και οι τρεις ξέρουν που βαδίζουν αφού δηλώνουν πως στόχος τους δεν είναι η διάκριση, αφού βλέπουν ότι οι Αφρικανές δρομείς είναι ανίκητες, αλλά να τερματίσουν υγιείς και γιατί όχι να πετύχουν προσωπικά ρεκόρ.

Οι τρεις αδερφές έχουν δημιουργήσει την ομάδα «Trio for Rio» σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα όπου προβάλλουν τις προσπάθειές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απίθανα πράγματα από την Tsegay στο 1ο Diamond League της σεζόν - Παγκόσμιο o Duplantis
Εντυπωσιακές επιδόσεις στην Κίνα
Bρετανός έτρεξε στον Μαραθώνιου του Λονδίνου δοκιμάζοντας 25 ποτήρια κρασί!
Ακούγεται ωραίο, αλλά μην το δοκιμάσετε…
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο