Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Οι νικητές των δρομικών αγωνισμάτων – Ελληνικός απολογισμός

Share

Ολοκληρώθηκε το 16ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ. Οι επιδόσεις που σημειώθηκαν δεν ήταν εντυπωσιακές, στα περισσότερα τουλάχιστον αγωνίσματα, καθώς τα πολύ μεγάλα ονόματα δεν έδωσαν το παρών καθώς φέτος είναι ολυμπιακή χρονιά, ενώ, όσον αφορά τα αγωνίσματα των αποστάσεων, οι κούρσες ήταν κυρίως “τακτικής”.

Αυτή που ξεχώρισε την τελευταία ημέρα του προγράμματος ήταν η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα η οποία μετά τα παγκόσμια ρεκόρ που έχει σημειώσει τα τελευταία τρία χρόνια, μαζεύει τίτλους. Η όμορφη Αιθιοπέζα κέρδισε άνετα τα 3.000μ. σε 8:47.43. αφήνοντας τη μεγάλη της αντίπαλο και συμπατριώτισσά της, Μεσερέτ Ντεφάρ αρκετά πιο πίσω σε 8:54.26. Τρίτη ήταν η Αμερικανίδα Σάνον Ρόουμπέρι σε 8:55.55. Αυτό ήταν το 2ο συνεχόμενο χρυσό σε παγκόσμιο κλειστού για την Ντιμπαμπα που το καλοκαίρι θέλει να κάνει το νταμπλ σε 1.500 και 5.000μ. στο Ρίο.

Στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών, ο Αιθίοπας Γιομίφ Κεγιέλτσα έφτασε στην πρώτη μεγάλη νίκη της καριέρας του επικρατώντας με 7:57.21 με τον Αμερικανό Ράιαν Χιλ να “τρυπώνει” στη 2η θέση με 7:57.39 και τον Κενυάτη Αουγκούστιιν Τσόγκε, που ήταν το μεγάλο φαβορί, να μένει τρίτος σε 7:57.43 ενώ τέταρτος ήταν ο Μαροκινός Ιγκουιντέρ, ο οποίος συγκαταλεγόταν και αυτός στα φαβορί.

Στα 1.500μ. των ανδρών, ο Αμερικανός Ματ Σέντροβιτς έδειξε ότι είναι πολύ δυνατός στις κούρσες τακτικής επικρατώντας με 3:44.22 με τον Τσέχο Γιακούμπ ΧΟλούζα να κάνει την έκπληξη και να ακολουθεί λίγα εκατοστά πιο πίσω και τον Νικ Ουίλις από τη Νέα Ζηλανδία να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο, επιστρέφοντας μετά από χρόνια σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης.

Στα 800μ. των γυναικών, η Φρανσίν Νιγιοσάνμπα από το Μπουρουντι, απουσία μεγάλων ονομάτων, έκανε έξυπνες κούρσες, τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό και έφτασε στη νίκη με 2:00.01 με την Αμερικανίδα Άτζι Γουίλσον και την Κενυάτισσα Μάργκαρετ Γουαμπούι να ακολουθούν σε 2:00.27 και 2:00.44 αντίστοιχα.

Η ελληνική συγκομιδή
Η χώρα μας σε αυτό το Παγκόσμιο είχε πολύ καλή παρουσία αφού κατέκτησε δύο χάλκινα μετάλλια με τις Κατερίνα Στεφανίδη και Βούλα Παπαχρήστο σε επί κοντώ και τριπλούν αντίστοιχα. Πολύ καλή παρουσία όμως είχε και ο Κώστας Μπανιώτης στο ύψος όπου ήταν 5ος με 2.29μ. ενώ ο μοναδικός δρομέας της αποστολής, ο Κώστας Δουβαλίδης ήταν 7ος στην 1η ημιτελική σειρά κι έμεινε εκτός τελικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την Κυριακή ο Haspa Marathon Hamburg!
Κορυφαίες συμμετοχές και Έλληνες στον αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο