Ξεκίνησε το Παγκόσμιο κλειστού – Χάλκινη η Στεφανίδη

Καλημέρα με μετάλλιο για την ελληνική ομάδα

Share

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ που άνοιξε την αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Πόρτλαντ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε την πολύ καλή της κατάσταση και με καλύτερο άλμα στα 4.80μ. ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Η άλλη Ελληνίδα πρωταθλήτρια Νικόλ Κυριακοπούλου στο ίδιο αγώνισμα, που ήταν ανάμεσα στα φαβορί, κατέλαβε την 6η θέση με άλμα στα 4.60μ. αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4.70μ. ενώ τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Αμερικανίδες Τζεν Σουρ με 4.90μ. και Σάντι Μόριςμε 4.85μ..

Στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος των ανδρών ο Κώστας Φιλιππίδης κατέλαβε την 7η θέση και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο του, αφού πριν δύο χρόνια είχε στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής κλειστού. Ο Έλληνας πρωταθλητής έφτασε μέχρι το 5.65μ.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (απόγευμα Παρασκευής για τις ΗΠΑ) με σημαντικά αγωνίσματα όπως τα 60μ. των ανδρών τους προκριματικούς στα 3.000μ. των ανδρών, των 1.500μ. των γυναικών και των ανδρών ενώ οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές μπαίνουν στη μάχη στο πρόγραμμα της τρίτης ημέρας, με τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν, τον Κώστα Μπανιώτη στον προκριματικό του ύψους και τον Κώστα Δουβαλίδη στις προκριματικές σειρές στα 60μ. με εμπόδια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
La Valette Marathon 2024: Οι Έλληνες
Δείτε τους χρόνους που σημείωσαν στον Μαραθώνιο της Μάλτας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο