Ξεκινά την Παρασκευή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ τα βλέμματα των φίλων του κλασικού αθλητισμού

Share

Nωρίς το πρωί της Παρασκευής 18 Μαρτίου, (Πέμπτη 17/3 για τις ΗΠΑ) ανοίγει η αυλαία του 16ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου που θα πραγματοποιηθεί μέχρι και τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Μαρτίου. Συνολικά, 550 περίπου αθλητές από 148 χώρες αναμένεται να λάβουν μέρος στοχεύοντας στην κατάκτηση ενός παγκόσμιου τίτλου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η Ρωσία σαν τιμωρημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου δεν θα εκπροσωπηθεί από κάποιον αθλητή.

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο εντυπωσιακό κλειστό στάδιο, Oregon Convention Center του Πόρτλαντ στις ΗΠΑ χωρητικότητας 8.000 θεατών.

Στα αγωνίσματα των αποστάσεων ξεχωρίζουν χωρίς αμφιβολία οι συμμετοχές στα 3.000μ. των γυναικών όπου αναμένεται μεγάλη μάχη. Γκενζέμπε Ντιμπάμπα (8:22.50 φέτος) και Μεσερέτ Ντεφάρ (8:30.83 φετινό) λογικά θα πρωταγωνιστήσουν για το χρυσό όμως κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει την επίσης Αιθιοπέζα Γκελέτε Μπούρκα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών Ντεγιέν Γκεμπρεμεσκέλ και Ράιαν Χιλ από τις ΗΠΑ έχουν τις καλύτερες επιδόσεις όμως υπάρχουν συνολικά 8 δρομείς με επιδόσεις κάτω από 7:40 πολύ κοντά σε αυτούς. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι Κενυάτες Τσόγκε και Ντικού αλλά και ο Αμπντεαλατί Ιγκουιντέρ (ο οποίος δεν είναι σίγουρο ότι θα αγωνιστεί).

Στα 1.500μ. των ανδρών ο Ιγκουιντέρ προβάλει σαν μεγάλο φαβορί ενώ ήταν και ο μεγάλος νικητής το 2012, όμως ο Αμερικανός Σέντροβιτς αλλά και Νεοζηλανδρός Νικ Ουίλις είναι πάντα υπολογίσιμοι. Στις γυναίκες, το επίπεδο είναι σχετικά πιο χαμηλό αφού μην ξεχνάμε στο συγκεκριμένο αγώνισμα πολλές αθλήτριες πιάστηκαν για παραβιάσεις του κανονισμού αντιντόπινγκ το τελευταίο διάστημα ενώ το μεγάλο φαβορί η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα θα αγωνιστεί μόνο στα 3.000μ.

Τέλος, στα 800μ. ο Μπαλλά από το Κατάρ αλλά και ο Μπόρις Μπέριαν από τις ΗΠΑ έχουν τις καλύτερες επιδόσεις ενώ στις γυναίκες αναμένεται μεγάλη μάχη αφού υπάρχουν αρκετές αθλήτριες στα 2:00, καμία όμως δεν εχει τρέξει πιο γρήγορα φέτος.

Από ελληνίκης πλευράς αναμένεται με μεγάλη αγωνία η πρώτη ημέρα των αγώνων αφού τότε θα αγωνιστούν τα μεγάλα μας φαβορί. Το πρωτάθλημα ξεκινά το απόγευμα της Πέμπτης 17/3 (πρωί στην Ελλάδα) και περιλαμβάνει μόνο τους τελικούς του άλματος επι κοντώ, κάτι που τιμά ιδιαίτερα το αγώνισμα, στο οποίο έχουμε 3 αθλητές. Κώστας Φιλιππίδης, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου έχουν δείξει έως τώρα πως βρίσκονται σε πολυ καλή κατάσταση και είναι σε θέση να διεκδικήσουν κάποιο μετάλλιο. Οι τελικοί ανδρών και γυναικών μάλιστα θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με ώρα έναρξης τις 19:05 τοπική, δηλαδή στις 4:05 ώρα Ελλάδος (πρωί Παρασκευής). Στο αγώνισμα αυτό ο Κώστας Φιλιππίδης πριν από δύο χρόνια είχε στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Σόποτ της Πολωνίας.

Δεν είναι όμως μόνον αυτοί. Ο Κώστας Δουβαλίδης θα αγωνιστεί με αξιώσεις στα 60 μ. με εμπόδια, ο Κώστας Μπανιώτης στο άλμα εις ύψος ενώ η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο