Πολύ γρήγορος ο Γιέγκο στη Ρώμη

Ο Κενυάτης έτρεξε τον ημιμαραθώνιο σε 58:44

Share

Ο Κενυάτης Σόλομον Κίρβα Γιέγκο ήταν ο μεγάλος νικητής του σημαντικού αγώνα ημιμαραθωνίου Rome – Ostia Half Marathon την περασμένη Κυριακή. Μάλιστα, ο 29χρονος Κενυάτης σημείωσε την καλύτερη επίδοση για φέτος στον κόσμο στην απόσταση με 58:44, δύο εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί στο Κάρντιφ.

Η επίδοση του αυτή μάλιστα αποτελεί την 4η καλύτερη όλων των εποχών στην απόσταση ενώ φυσικά είναι και νέο ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Το βάθρο συμπλήρωσαν δυο ακόμα Κενυάτες, και αυτοί με εντυπωσιακές επιδόσεις. Ο Λέοναρτν Λάνγκατ ήταν 2ος με 59:18 ενώ ο Ρέμμι Λίμο ήταν τρίτος σε 1:00:06.

Στις γυναίκες, η Γουρκενές Ντεγκέφα από την Αιθιοπία έφτασε στη νίκη με 1:07:08 αφήνοντας την Άντζελα Τανούι από την Κένυα δεύτερη σε 1:07:16 ενώ τρίτη ήταν μία ακόμα Κενυάτισσα, η Μαγκνταλέν Μασάι, στο ντεμπούτο της στην απόσταση με 1:07:30.

Στον αγώνα του ημιμαραθωνίου που πραγματοποιήθηκε για 42η φορά συμμετείχαν 13.000 δρομείς ενώ πραγματοποιήθηκαν και παράλληλα αγωνίσματα με αρκετές συμμετοχές.

Φωτογραφία: Rome Ostia Half Marathon (διοργάνωση)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο