Ξεκίνησε η Παγκόσμια σειρά αγώνων σε ουρανοξύστες

Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο ο πρώτος αγώνας της σειράς 2016 Vertical Worid Circuit

Share

Πάνω από 1.000 δρομείς έλαβαν μέρος στον αγώνα Shelter’s Vertical Rush στο κτίριο Tower 42 στο οικονομικό κέντρο του Λονδίνου την περασμένη Κυριακή. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την πρώτη από τις συνολικά εννέα στάσεις για τη σειρά των αγώνων 2016 Vertical Worid Circuit ενώ είναι η όγδοη έκδοση του συγκεκριμένου αγώνα στο συγκεκριμένο κτίριο που αποτελεί το 3ο υψηλότερο στο Λονδίνο.

Νικητές αναδείχθηκαν ο Πιοτρ Λομποντζίνσκι από την Πολωνία και η Τσέχα Λένκα Σβαμπίκοβα, οι οποίοι είχαν κερδίσει και πέρυσι τον ίδιο αγώνα. Συνολικά οι 1.005 τερματίσαντες ανέβηκαν 932 σκαλοπάτια με τον Λομποντζίνσκι να ανεβαίνει τους συνολικά 42 ορόφους σε 4:29, αρκετά πιο αργά από πέρυσι, ωστόσο, και την Σβαμπίκοβα σε 5:36.

Επόμενος σταθμός της διοργάνωσης είναι το Ντουμπάι στις 8 Απριλίου και το κτίριο Jumeirah Holding SkyRun, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα στο Παρίσι, τη Μανίλα, το Σύδνεϊ, το Πεκίνο, τη Σανγκάη και ολοκληρώνεται στο Χονγκ Κονγκ στις 4 Δεκεμβρίου με το ψηλότερο κτίριο, το International Commerce Centre, με 82 ορόφους και 2.120 σκαλοπάτια.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο