Μεγάλες επιδόσεις στο Τόκιο

2:21:27 η Κίπροπ και 2:06:56 ο Λιλέσα

Share

Η Έλα Κίπροπ από την Κένυα και ο Αιθίοπας Φεγίσα Λιλέσα ήταν οι μεγάλοι νικητές του Μαραθώνιου του Τόκιο, 2016 Τokyo Marathon, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή. Μάλιστα η Κίπροπ σημείωσε νέο ρεκόρ για τη διοργάνωση αφού τερμάτισε σε 2:21:27 το οποίο μάλιστα αποτελεί και προσωπικό της ρεκόρ ενώ είναι και η τρίτη καλύτερη επίδοση της χρονιάς έως τώρα.

Ωστόσο, η 30χρονη δρομέας στάθηκε μάλλον άτυχη αφού ισοβάθμησε με τη συμπατριώτισσα της Μέρι Κεϊτανί και τη Μάρε Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία στην τελική βαθμολογία των World Marathon Major με τους εκπροσώπους των έξι μαραθωνίων (Tokyo Marathon, Virgin Money London Marathon, B.A.A Boston Marathon, ΒMW Berlin Marathon, Bank of America Chicago Marathon, TCS New York City Marathon) να ψηφίζουν για την τελική νικήτρια. Έτσι, τον τίτλο πήρε η Κεϊτανί και μαζί του 500.000 δολάρια που είναι και το μεγάλο έπαθλο των αγώνων.

Συνολικά, η κούρσα των γυναικών ήταν πολύ γρήγορη αφού η Αμάνε Γκομπένα από την Αιθιοπία που ακολούθησε τερμάτισε σε 2:21:51 ενώ η Έντνα Κιπλάγκατα ακολούθησε σε 2:22:36 ενώ οι 7 πρώτες κάλυψαν την απόσταση κάτω από το 2:26:00

Από την άλλη ο Λελίσα, ο οποίος στα 26 του έχει ήδη τερματίσει σε 17 μαραθωνίους, κέρδισε τον αγώνα με αρκετά καλή επίδοση, 2:06:56 που σύμφωνα με τον ίδιο, θα του δώσει και το εισιτήριο για το Ρίο. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ομοσπονδία της χώρας του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
Το Σάββατο 30/3 το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου
Τα φαβορί, η διαδρομή και ό,τι πρέπει να γνωρίζετε
Οι Active Monkeys στον Ημιμαραθώνιο της Λισαβόνας
Η ομάδα μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία τους
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο