Ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ η Ντιμπάμπα

Τα κατάφερε η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα, ρεκόρ και ο Σουλεϊμάν

Share

Η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα τους τελευταίους 12 μήνες έχει σημειώσει 2 παγκόμια ρεκόρ σε αποστάσεις από τα 1.500μ. (στον ανοιχτό) έως και τα 5.000μ. (στον κλειστό) οπότε το να σημειώσει ακόμα ένα στο μίλι και τον κλειστό στίβο δεν ήταν κάτι παρέξενο.

Όπως και να ‘χει όμως ενα παγκόσμιο ρεκόρ είναι παγκόσμιο ρεκόρ ακόμα και σε μία απόσταση που δεν θεωρείται “ολυμπιακή” όπως είναι το μίλι, αν και στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη πραγματοποιείται συχνά.

Χθες λοιπόν, έτρεξε στο μίτινγκ κλειστού στίβου Globen Galan στη Στοκχόλμη και ακολουθώντας αρχικά γρήγορα περάσματα και περνώντας τα 1.500μ. σε 3:56.46 κατάφερε να τερματίσει την απόσταση των 1.609 μ. σε 4:13.31, 4 δευτερόλεπτα σχεδόν πιο γρήγορα από το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε η σπουδαία Ρουμάνα Nτόινα Μελίντε. Μάλιστα, αν είχει κινηθεί λίγο πιο γρήγορα στα πρώτα μέτρα ίσως να έτρεχε πιο γρήγορα και από το παγκόσμιο ρεκόρ των 1.500μ. που είναι 3:55.17 – δικό της κι αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο προσέθεσε ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ στο παλμαρέ της και σίγουρα πάει να γράψει το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του παγκόσμιου στίβου. Ήδη στα 25 της χρόνια μετρά 5 Παγκόσμιο ρεκόρ, και 6 χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (1 στον ανοιχτό στίβο, 2 στον κλειστό, 1 στην κατηγορία των νεανίδων και 2 στον ανώμαλο δρόμο).

Στο ίδιο μίτινγκ όμως σημειώθηκε ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ σε μία… ανεπίσημη απόσταση, τα 1.000,μ, από τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στον κλειστό στίβο και τα 1.500μ., Αγιανλέ Σουλεϊμάν από το Τζιμπουτί ο οποίος τερμάτισε σε 2:14.20. Ο 23χρονος Αφρικανός δρομέας πέρασε τα 800μ. σε 1:46.97 και με ένα ακόμα δυνατό 200άρι έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο μεγάλος Γουίλσον Κίπκετερ με 2:14.96.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Sam Atkin: Από τα όχι των γιατρών στο ρεκόρ του Farah!
Δείτε πως ο Βρετανός έσπασε το ρεκόρ του μεγάλου Mo Farah!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο