Mε στόχο ένα ακόμα παγκόσμιο ρεκόρ η Ντιμπάμπα

Η καλύτερη δρομέας για το 2015 θα κυνηγήσει ακόμα ένα ρεκόρ στον κλειστό στίβο στη Στοκχόλμη

Share

Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί το μίτινγκ κλειστού στίβου Globen Galan στη Στοκχόλμη που αποτελεί τον τρίτο κατά σειρά αγώνα της σειράς IAAF World Indoor Tour που θέσπισε φέτος η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Τα φώτα όπως είναι λογικό πέφτουν στην Γκενζέμπε Ντιμπάμπα, αθλήτρια της χρονιάς για το 2015, η οποία έχει σημειώσει δύο παγκόσμια ρεκόρ στο ίδιο στάδιο και φαίνεται πως στοχεύει για το τρίτο.

Αυτή τη φορά θα αγωνιστεί στο αγώνισμα του ενός μιλίου (1.609 μ.) κυνηγώντας το παγκόσμιο ρεκόρ κλειστού στην απόσταση που κατέχει η Ντόινε Μελίντε με 4:17.14. Αν αναλογιστεί κανείς τις επιδόσεις της στα 1.500μ. (πέρυσι σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ ανοιχτού με 3:50.07) και 8:16.60 στα 3.000μ. στον κλειστό στίβο, το οποίο αποτελεί και αυτό παγκόσμιο ρεκόρ, τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα τα καταφέρει, αρκεί βέβαια να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Παρόμοιο στόχο θα έχει και Αγιανλέ Σουλεϊμάν από το Τζιμπουτί, παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στα 1.500μ., ο οποίος θα τρέξει στο αγώνισμα των 1.000μ. και επιδιώκει να σπάσει το 2:14.96 που κρατά ο Γουίλσον Κίπκετερ αλλά και ο 18χρονος Αμπνταλέλα Χαρούν από το Κατάρ οποίος θα τρέξει στην απόσταση των 500μ. η οποία πραγματοποιείται πολύ σπάνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αρκετοί Έλληνες στον Μαραθώνιο της Ζυρίχης
Δείτε τις επιδόσεις τους σε Μαραθώνιο & Ημιμαραθώνιο
H Helen Obiri μας παρουσίασε το... μέλλον της Οn στην Βοστόνη
Δείτε το μοντέλο που φόρεσε στον Boston Marathon
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο