Ένα “επικό” Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Στις 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου στο Κάρντιφ

Share

Σε 50 μέρες από σήμερα, και συγκεκριμένα το Σάββατο 26 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου στο Κάρντιφ της Ουαλίας. Η διοργάνωση επιστρέφει σε βρετανικό έδαφος μετά το 2009 όπου έγινε στο Μπέρμιγχαμ ενώ το 1992, στην πρώτη του μάλιστα διοργάνωση, είχε φιλοξενηθεί στο Νιούκαστλ.

Αυτή τη φορά ωστόσο οι Ουαλοί έχουν σκοπό να γράψουν ιστορία παρουσιάζοντας μία μοναδική διοργάνωση. Βλέπετε φέτος, εκτός από τους κορυφαίους δρομείς που θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, 25.000 ακόμα δρομείς θα τρέξουν στον αγώνα, ακολουθώντας τα βήματα των πρωταθλητών, όπως χαρακτηριστικά λέει και το μότο της διοργάνωσης.

Έτσι, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα πάρει διαστάσεις γιορτής ενώ θα χαρίσει μία μοναδική εμπειρία σε αυτούς που θα έχουν την τύχη να λάβουν μέρος (οι συμμετοχές είναι ακόμα ανοιχτές για όσους ενδιαφέρονται).


H Πόλα Ράτκλιφ δεν θα μπορούσε να λείπει

Η συγκεκριμένη διοργάνωση πραγματοποιείται από το 1992 κάθε χρόνο ενώ από το 2010 γίνεται ανά διετία. Νικητές της τελευταίας στην Κοπεγχάγη το 2014 ήταν οι Τζόφρι Κιπσάνγκ και Γκλάντις Τσερόνο από την Κένυα.

Φέτος αναμένονται κορυφαίοι δρομείς να λάβουν μέρος, ενώ το παρών όπως όλα δείχνουν θα δώσει και ο σπουδαίος Μο Φάρα που θέλει να κατακτήσει έναν ακόμα παγκόσμιο τίτλο και μάλιστα επί βρετανικού εδάφους.

Οι Ουαλοί έχουν ετοιμάσει ένα πραγματικά επικό βίντεο για να προωθήσουν τη διοργάνωσή τους και να εμπνεύσουν τους δρομείς. Και – κατά τη γνώμη μας – το καταφέρνουν!

[!%ARTICLE_MODULE_ID:626:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2:38:06 η Πριβιλέτζιο στον Μαραθώνιο του Ρότερνταμ + Οι Έλληνες
Καλή εμφάνιση από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια
Oι Έλληνες στον 128ο Boston Marathon
Δείτε τις επιδόσεις τους στην Βοστόνη
Εξαιρετική επίδοση από τον Σγουρό στις ΗΠΑ στα 5.000μ.
Μεγάλο ατομικό ρεκόρ για τον Έλληνα δρομέα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο