Βογιατζής και Naegele νικητές στον Dirfys Marathon

Με τη συμμετοχή 132 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου ο Dirfys Marathon στον ομώνυμο βουνό της Εύβοιας.

Share

Με τη συμμετοχή 132 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Ιουλίου ο Dirfys Marathon στον ομώνυμο βουνό της Εύβοιας. Την απόσταση των 15 χλμ. πρώτος τερμάτισε ο Αντρέας Βογιατζής με χρόνο 1:22:17 ενώ στις γυναίκες την πρωτιά έλαβε η Gabi Naegele με χρόνο 1:55:31.
Ο αγώνας είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού τα έσοδα απο τις συμμετοχές θα διατεθούν στον Πανευβοϊκό Σύλλογο Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού «Καλός Σαμαρείτης», για την αγορά ενός ψηφιακού μαστογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδος.    
Για να δείτε όλα τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

[!%ARTICLE_MODULE_ID:500:%!]

Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης:
«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος Dirfys Marathon στις 19 Ιουλίου.
Παρά τις όποιες δυσκολίες αλλά και σημαντικές αντιξοότητες που συνάντησε η διοργάνωση, καταφέρε να ολοκληρωθεί η μοναδική αυτή εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στα μονοπάτια της Στενής. Η συμμετοχή των αθλητών έδειχνε αθρόα με 189 αθλητές στις προεγγραφές, τελικά όμως 132 αθλητές πήραν εκκίνηση στον δύσκολο αυτό αγώνα, 18 εκ των οποίων γυναίκες και 114 άντρες. Παρά τον μικρό αριθμό των αθλητών οι συμμετοχές προέρχονταν απο 4 ξένες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, Αγγλία, Ιορδανία και η Λιβύη. Η διαδρομή ήταν απαιτητική, αλλά πραγματικά αποζημίωνε τους αθλητές με διάσχιση μοναδικών μονοπατιών μέσα απο δάση καστανιάς, πλατάνια και ελατόδασος. Σε αρκετά σημεία της διαδρομής οι αθλητές κινούνταν με θέα το Αιγαίο αλλά και τον Ευβοικό, ενώ τα μονοπάτια κινούνταν εντός του αισθητικού δάσους της Στενής. Οι μικροί μας φίλοι διαγωνίστηκαν στον λαικό δρόμο του ενός χιλιομέτρου κινούμενοι στα σοκάκια του χωριού, προκαλώντας τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Μεγάλη απογοήτευση για τους αγωνιζομένους, ήταν η ακύρωση της μεγάλης διαδρομής, γεγονός που αποδείχθηκε εκ των υστέρων προφητικό, καθώς την ημέρα του αγώνα επικρατούσαν συνθήκες ισχυρών ανέμων, με γνώμονα των οποίων και πάλι η διοργάνωση θα αναγκαζόταν να αναβάλλει την τέλεση της μεγάλης διαδρομής πρός την κορυφή της Δίρφυς.

Μεγάλος νικητής του αγώνα στην γενική κατηγορία ήταν ο Αντρέας Βογιατζής απο τη Αθήνα με τον εκπληκτικό χρόνο 1:22:17, επτά ολόκληρα λεπτά απο τον δεύτερο. Δεύτερος τερμάτισε ο Δημήτρης Τασόπουλος απο το Αίγιο με χρόνο 1:29:40, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε Άγγελος Φούλας απο την Μυτιλήνη με χρόνο 1:34:19.

Στην κατηγορία των αντρών Α1 18-40 νικητής ήταν ο Ισίδωρος Παλαμάρης με χρόνο 1:35:33 (ο οποίος κέρδισε και ένα ρολοι Suunto στη κλήρωση δώρων), δεύτερος τερμάτισε ο Ιωάννης Λύρας απο την Εύβοια με χρόνο 1:35:35, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Αριστοτέλης Ζάγκος επίσης απο την Εύβοια με χρόνο 1:36:02. Στην κατηγορία των αντρών Α2 40+ νικητής ήταν ο Γεώργιος Παπαχαραλάμπους με χρόνο 1:36:49 , δεύτερος τερμάτισε ο Ιωάννης Κούτης με χρόνο 1:38:04, ενώ τρίτος τερμάτισε ο Ιωάννης Γαλιάτσος με χρόνο 1:38:30.

Στην κατηγορία των γυναικών νικητήτρια ήταν η Gabi Naegele με χρόνο 1:55:51 , δεύτερη τερμάτισε η Jo Manta με χρόνο 1:57:21, ενώ τρίτη τερμάτισε η Ευαγγελία Αποστολοπούλου με χρόνο 1:59:13.

Η εμπειρία που αποκομίσαμε απο την πρώτη μας αυτή διοργάνωση, θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για τις επόμενες χρονιές, καθώς αποκτήσαμε τρομερές γνώσεις αλλά και τεχνογνωσία για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος. Η τριβή δε με τον κόσμο του ορεινού τρεξίματος μας ξάφνιασε θετικά καθώς το κλίμα που δημιουργήθηκε ήταν άκρως θετικό και φιλικό ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ζητοκραύγαζαν απο συγκίνηση και ικανοποίηση κατα τον τερματισμός τους, για τις διαδρομές που μόλις είχαν διασχίσει. Τα ευχαριστήρια που λάβαμε μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος άρθρου δεν περιγράφονται, ενώ μέσα απο την παρότρυνση και ενθάρρυνση  που μας δόθηκε, στεκόμαστε πλέον δυνατοί και έτοιμοι για την διοργάνωση του 2016.

Ο αγώνας οργανώθηκε απο τον αστικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Sports Evolution, υπο την αιγίδα του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων σε συνεργασία με τον σύλλογο Δόξα Διρφύων-Μεσσαπίων. Ο σκοπός της διοργάνωσης είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τα έσοδα απο τις συμμετοχές να διατίθενται στον Πανευβοϊκό Σύλλογο Κακοποιημένης Γυναίκας και Παιδιού “Καλός Σαμαρείτης”, για την αγορά ενός ψηφιακού μαστογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδος.

Η διοργάνωση θα ήθελε να ευχαριστήσει εθελοντές και χορηγούς (δείτε τους χορηγούς εδώ) που συνετέλεσαν στην επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα και ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 2016 με νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα http://dirfysmarathon.com»

[!%ARTICLE_MODULE_ID:499:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Άδα Σταματάτου: To Race for Autism Gr τρέχει στη Βοστόνη
Δείτε πώς να βοηθήσεις και εσύ το οικοτροφείο ΧΑΡΑ
4ο Chios HardStone Trail: Οδηγίες
Πρόγραμμα και τεχνική ενημέρωση
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο