43ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ. – Race info

Χρήσιμες πληροφορίες και όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Share

Ακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες για την παραλαβή του πακέτου συμμετοχής και τη διεξαγωγή του 43ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.:

«Ο αγαπημένος αγώνας της άνοιξης είναι έτοιμος να σας υποδεχθεί για 43η φορά! 1000 και πλέον δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε μία επίπεδη αλλά και πολύ όμορφη διαδρομή από το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μέχρι τo Καβούρι.
Ο ΣΔΥ Αθήνας και η ALL ABOUT RUNNING, που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση του αγώνα, σας ευχαριστούν για την εγγραφή σας. Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στο ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά θα τρέξουμε μαζί στην πιο γρήγορη διαδρομή της Αθήνας.
Φέτος ο 43ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.  Επιπλέον, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και των Δήμων Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Βάρης -Βούλας – Βουλιαγμένης.

Σταθερή αξία! Η αγαπημένη εκατομμυρίων δρομέων σε όλο τον κόσμο, η αθλητική εταιρεία ASICS, θα είναι για ένατη συνεχή χρονιά ο Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης. Η Asics συμβάλλει σημαντικά στη συνέχεια αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξή του. Τα κορυφαία δρομικά μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας προσφέρουν στους δρομείς άνεση και προστασία αλλά και την απαραίτητη βοήθεια για να πετύχουν τον στόχο τους και να κάνουν το τρέξιμο τους πιο γρήγορο και αποτελεσματικό. 

Ενέργεια και Ενυδάτωση Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα στους σταθμούς ενυδάτωσης, θα μπορείτε να ενυδατωθείτε με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, αθλητικό ποτό POWERADE και ένα ενεργειακό gel της HIGH5, ανακτώντας έτσι τις δυνάμεις σας και αποκτώντας την απαραίτητη αντοχή για να πετύχετε τον στόχο σας.

Σημαντική υποστήριξη Τον αγώνα στηρίζει, ακόμα από την θέση του Official Timekeeper, η φινλανδική εταιρεία SUUNTO, ηγέτιδα στο σχεδιασμό και στην παραγωγή αθλητικών ρολογιών, υπολογιστών κατάδυσης και αθλητικών οργάνων, κάνοντας τον χρόνο να είναι με το μέρος μας σε οποιαδήποτε αθλητική ή outdoor δραστηριότητα.

H εταιρεία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, θα παρέχει μέσω του Pasta Party στους δρομείς ζυμαρικά απο 100% σιμιγδάλι επιλεγμένου σκληρού σιταριού, πάντα με σεβασμό προς τον καταναλωτή για διατήρηση της ποιότητας.

Το τυροκομικό προϊόν, Ζεμύθα ΗΠΕΙΡΟΣ, θα παρέχει μέσω του Pasta Party στους δρομείς τυρί με χαμηλά λιπαρά σε υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, που αποτελεί μια έξυπνη επιλογή για όσους αθλούνται και προσέχουν την φυσική τους κατάσταση και υγεία.

Τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ, που αναλαμβάνουν την παρασκευή του Pasta Party, βοηθώντας έτσι καθοριστικά στην αναβάθμιση των παροχών προς τους συμμετέχοντες.
To ελληνικό περιοδικό για το τρέξιμο, Runner Magazine και το runnermagazine.gr, όπως κάθε χρονιά συμβάλλουν σημαντικά στην προβολή του αγώνα.

Η INTERAMERICAN με τη διάθεση ασθενοφόρου αλλά και την ασφάλεια αστικής ευθύνης σε όλους τους συμμετέχοντες, της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ για την οριοθέτηση της διαδρομής, οι Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, με πολυμελείς ομάδες μαζί με τους περισσότερους από 100 εθελοντές της διοργάνωσης που θα μεταφερθούν στις θέσεις τους με τη βοήθεια του τουριστικού πρακτορείου Ifigenia Tours, την μοτολέσχι Beneli Moto Hellas Club και βέβαια με την πολύτιμη βοήθεια της Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε./ΤΡΑΜ, θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα, έτοιμοι να παράσχουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε περίπτωση ανάγκης. 

Μπορείτε να αναζητήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στη γραμματεία του αγώνα το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 και ώρες 11:00 έως 19:00 από το Ε.Α.Κ.Ν Αγίου Κοσμά (Διοικητήριο).

Διαδικασία παραλαβής πακέτων συμμετοχής
Σάββατο 22 Φεβρουαρίου (11:00 – 19:00)
Αναφέροντας τον αριθμό συμμετοχής σας, θα παραλάβετε τον φάκελο με τον αριθμό και το chip χρονομέτρησης (που θα είναι κολλημένο στην πίσω πλευρά του και τον οποίο δε θα πρέπει να αλλοιώσετε, θα πρέπει να τον τοποθετήσετε στην περιοχή του στήθους και να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο), τον αυτοκόλλητο αριθμό για τα προσωπικά σας αντικείμενα, παραμάνες και την απόδειξη καταβολής του κόστους συμμετοχής καθώς και το αναμνηστικό t-shirt του αγώνα αν το έχετε επιλέξει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη του μηνύματος email που λάβατε ή αποδεικτικού ταυτότητας ή πληρωμής. Για την παραλαβή πακέτου συμμετοχής τρίτου είναι απαραίτητη η προσκόμιση των αντίστοιχων δικαιολογητικών. 

Pasta Party Παράλληλα με την λειτουργία της γραμματείας το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά και συγκεκριμένα στο κτίριο του Διοικητηρίου, Pasta Partyγια όλους τους συμμετέχοντες που θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους από τις 12:00 έως τις 19:00.

Πρόγραμμα αγώνα

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου
–  08:00 π.μ.: Άφιξη δρομέων* 
– 08:30 π.μ.: Έναρξη λειτουργίας γκαρνταρόμπας φύλαξης προσωπικών αντικειμένων (μην ξεχάσετε να κολλήσετε τον αυτοκόλλητο αριθμό που θα βρείτε στον φάκελο σας πάνω στην τσάντα σας).
– 09:15 π.μ.: Ολοκλήρωση παράδοσης προσωπικών αντικειμένων
– 9:15-9:25 π.μ.: Συγκέντρωση δρομέων στα block εκκίνησης**
– 09:30 π.μ.: Εκκίνηση Αγώνα 21χλμ. και Σκυταλοδρομίας 2Χ10.55χλμ.
– 09:50 π.μ.: Εκκίνηση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 10:10 π.μ.: Ολοκλήρωση αγώνα 2 χλμ. για παιδιά
– 10:38 π.μ.: Προβλεπόμενη άφιξη πρώτου δρομέα
– 11:15 π.μ.: Απονομές στους νικητές του παιδικού αγώνα
– 11:45 π.μ.: Απονομές στους νικητές του αγώνα των 21χλμ.
– 12:30 π.μ.: Προβλεπόμενος τερματισμός τελευταίου δρομέα
– 12:45 π.μ.: Λήξη 43ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: Αποφύγετε να προσέλθετε στον αγώνα με το ΙΧ σας, καθώς ο χώρος στάθμευσης που βρίσκεται απέναντι από το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στο παλιό αεροδρόμιο δεν είναι πλέον διαθέσιμος και οι θέσεις στάθμευσης εντός του αθλητικού κέντρου είναι περιορισμένες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε το Τραμ ή τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

** ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ  Για την ομαλότερη διεξαγωγή της, η εκκίνηση θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδοχικά κύματα (ΜΠΛΟΚ A, και B) με βάση τον χρόνο που έχει δηλώσει κάθε δρομέας. Έτσι στο Α ΜΠΛΟΚ θα βρίσκονται οι δρομείς με τα νούμερα από 1001 έως 1550 και στο Β ΜΠΛΟΚ αυτοί με νούμερο από 2001 έως 2550
Για να είστε έγκυροι και να εμφανισθεί το όνομά σας στα αποτελέσματα θα πρέπει να ξεκινήσετε στο σωστό ΜΠΛΟΚ, το οποίο θα αναγράφεται τόσο επάνω στον αριθμό συμμετοχής σας (bib number) όσο και στον φάκελό σας.
Παρακαλούνται όλοι οι δρομείς να βρίσκονται στην εκκίνηση το λιγότερο 15 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.

Ασφαλής διεξαγωγή του αγώνα
Για τη δική σας ασφάλεια σας παρακαλούμε να κινήστε εντός του οριοθετημένου με κώνους αγωνιστικού χώρου (δεξιά λωρίδα) καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων στο υπόλοιπο τμήμα του δρόμου θα διεξάγεται κανονικά.

Χώρος προθέρμανσης Η προθέρμανση μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός του Αθλητικού Κέντρου αλλά και στον δρόμο που οδηγεί προς το κέντρο Ακρωτήρι έξω από αυτό. Σας παρακαλούμε να βγείτε προς τον χώρο της αφετηρίας αφού έχετε ολοκληρώσει την προθέρμανση και έχετε παραδώσει τα προσωπικά σας αντικείμενα.

Ροές αγώνα H εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί εκτός του ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά, στον παράλληλο δρόμο που βρίσκεται προς την παραλία όπως στο σχήμα που ακολουθεί.

Χρονομέτρηση – Live Results Στον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί το σύστημα της MyLaps, Bib Tag, όπου το chip βρίσκεται κολλημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής σας, το οποίο δεν θα πρέπει να επιστρέψετε μετά τον αγώνα. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας και να χρονομετρηθείτε θα πρέπει να τοποθετήσετε τον αριθμό συμμετοχής σας στο ύψος του στήθους (παραμάνες θα υπάρχουν μέσα στον φάκελο που θα παραλάβετε), να μην τον καλύψετε με κάποιο ρούχο και να μην τον αλλοιώσετε με κανέναν τρόπο. Σταθμός χρονομέτρησης θα υπάρχει και στην αναστροφή Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο στο runnermagazine.gr αλλά και στο myrace.gr

Τροφοδοσία Θα υπάρχουν τρεις σταθμοί τροφοδοσίας στα εξής σημεία: 5ο χλμ., 10,55 χλμ., 16ο χλμ. με Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑσε μπουκάλι και  αθλητικό ποτό POWERADE. Στον σταθμό των 10,55 χλμ θα υπάρχει και ενεργειακό gel της HIGH5
Σας παρακαλούμε μετά τη χρήση του να πετάξετε το μπουκάλι ή το ποτήρι σε κάποιο κάδο ανακύκλωσης ή κοντά σε αυτόν, για να διατηρήσουμε καθαρή τη διαδρομή.Ακολουθούν κάποιες χρήσιμες οδηγίες σχετικά με την πρόσβαση σας στον χώρο της γραμματείας και της εκκίνησης Τερματισμού.

Το ΕΑΚΝ Αγ. Κοσμά βρίσκεται επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, απέναντι από την είσοδο του Παλιού Ανατολικού Αεροδρομίου στο Ελληνικό (βλ. Σχήμα 1). Μπορεί κανείς να το επισκεφθεί είτε με τα ΜΜΜ είτε με ιδιωτικό μέσο μετακίνησης (καλό θα είναι να το αποφύγετε). Από τα ΜΜΜ το Τραμ που ξεκινά από το Σύνταγμα (γραμμή Πλάτωνας) ή το Σ.Ε.Φ. (γραμμή Θουκυδίδης) έχει στάση ακριβώς έξω από την Κεντρική Είσοδο του (1η Αγ. Κοσμά). Η απόσταση από την στάση μέχρι τον χώρο της εκκίνησης είναι 500 μ. (5-7 λεπτά περπάτημα).

Με τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις γραμμές Α1 από Πειραιά, ή από Β2 από Ακαδημίας (Κέντρο). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.oasa.gr Στον χώρο της αφετηρίας/τερματισμού υπάρχουν κερκίδες όπου μπορούν να καθίσουν οι φίλοι-συγγενείς των δρομέων και να παρακολουθήσουν τους τερματισμούς των δύο αγώνων και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων.

Σας ευχαριστούμε θερμά, για τη συμμετοχή σας και σας περιμένουμε να ζήσουμε μία ξεχωριστή δρομική εμπειρία.

Με εκτίμηση,
Η οργανωτική επιτροπή του43ου Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
12ος Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ξηρολιβάδου Βεροίας
Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον αγώνα
Ειρηνοδρομία 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Ευχίδειος Άθλος – Υπεράθλος – Δρόμος 9 Μουσών 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο