Συνέντευξη τύπου του Μαραθώνιου Ναυπλίου

Δείτε τις δηλώσεις των συντελεστών

Share

Ανοιχτή πρόσκληση για τη συμμετοχή στον Μαραθώνιο Ναυπλίου που θα γίνει στις 8 Μαρτίου και είναι αφιερωμένος στη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα.

Μίλησαν επίσης, ο Γενικός Γραμματέαςτου Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο ΑντιπεριφερειάρχηςΠεριφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζοςο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «Οραμα Ελπίδας» Στέλιος Γραφάκος, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Θεόδωρος Παπαθανασίου, ενώ τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο Γενικός Διευθυντής του Μαραθωνίου Ναυπλίου Ευάγγελος Παπαποστόλου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Δημήτρης Κωστούρος, μεταξύ άλλων είπε: «Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να καλέσουμε όλο τον κόσμο, στις 8 του Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, να απολαύσει έναν εξαιρετικό αγώνα, σε ένα υπέροχο τόπο, για έναν πολύ όμορφο σκοπό. Θα ήθελα να επικεντρωθώ στο πόσοι είναι αυτοί που βοηθούν έτσι ώστε ο Μαραθώνιος Ναυπλίου να έχει μία τόσο υψηλή θέση στην ιεραρχία των αγώνων δρόμων, να είναι τόσο αποτελεσματικός και τόσο λειτουργικός, σε όσα θέλαμε, δηλαδή στην προώθηση της πόλης και του υγιεινού τρόπου ζωής. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΣΕΓΑΣ αλλά και το Όραμα Ελπίδας. Επίσης το Επιμελητήριο, το Ερρίκος Ντινάν, τους πολιτιστικούς, φιλανθρωπικούς και αθλητικούς συλλόγους που μας στηρίζουν, όπως ο Σύλλογος των απανταχού Ναυπλιέων «Ο ΝΑΥΠΛΙΟΣ» αλλά και αθλητές, όπως τη Ντενίζ Δημάκη, τη Μαρία Πολύζου, την Ζωή Ανδρικοπούλου και τον Γρηγόρη Σκουλαρίκη που έχουν τρέξει στον αγώνα μας. Τα ΜΜΕ που προβάλλουν αυτό που συμβαίνει στο Ναύπλιο σε όλη τη χώρα αλλά και τον πλανήτη, διαχέοντας το γεγονός παντού. Επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας, όπως το Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ που μας φιλοξενεί, την Οικογένεια Χριστοδούλου, το ΦΟΥΓΑΡΟ, την New Balance την ΑΜΣΤΕΛ που είναι εδώ. Όλα αυτά δείχνουν τι σημαίνει αγώνας και μάλιστα συλλογικός. Σε αυτό να προσθέσουμε και το κύμα των εθελοντών μας, καθώς δεκάδες άτομα εργάζονται και προσφέρουν κάθε χρόνο ανιδιοτελώς, ακολουθώντας την κοινή πορεία ότι όλοι πρέπει να προσφέρουμε. Τέλος να μην παραλείψω τον Πολιτιστικό και Αθλητικό οργανισμό του Δήμου μας τον ΔΟΠΠΑΤ αλλά και την Επιτροπή Τουρισμού στους οποίους προεδρεύουν οι Κυρίες Μαρία Ράλλη και Νάντια Αναστασίου για το σημαντικό έργο τους και Σας καλώ λοιπόν όλους να είστε στις 8 Μαρτίου στο Ναύπλιο, για να ζήσουμε αυτό το μεγάλο γεγονός στο Ναύπλιο».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, είπε: «Oλοι γνωρίζουμε ότι ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Ταυτόχρονα είναι κι ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός που προάγει τον πολιτισμό αλλά και την υγεία και μαζί αναδεικνύει την αξία της ζωής. Κύριε Δήμαρχε πλέον ο αγώνας σας έχει γίνει θεσμός και θέλω να τονίσω ότι η συγκεκριμένη δράση έχει κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη του κόσμου και έχει καταξιωθεί, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και πέρα από αυτή με συμμετοχές από το εξωτερικό. Γεγονός που αντανακλά την ποιότητα της διοργάνωσης και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Το Υπουργείο Πολιτισμού συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια και μέσω της τοπικής εφορίας Αργολίδας ανοίγει τους αρχαιολογικούς χώρους ώστε να τα επισκεφτεί ο κόσμος, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο, τον τεράστιο πολιτιστικό πλούτο που έχουμε στην Αργολίδα και το Ναύπλιο».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, είπε: «Θέλω να μεταφέρω το θερμό χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα που στηρίζει ολόθερμα τον αγώνα και χαιρόμαστε πάρα πολύ που ανήκουμε στους συν διοργανωτές. Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός, αλλά μέσα από τον αγώνα προάγεται η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθε, αναδεικνύονται σημαντικά πλεονεκτήματα της περιοχής, το φυσικό κάλος και η πολιτιστική κληρονομιά του Ναυπλίου. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς παίρνουν μέρος εκατοντάδες πολίτες, αλλά και δρομείς από το εξωτερικό που έρχονται για να γνωρίσουν το Ναύπλιο και την Αργολίδα. Θέλω επίσης να σταθώ ότι ο Μαραθώνιος στηρίζει μέσα από τις παράλληλες δράσεις, το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» για εθελοντές δότες μυελού των οστών. Η περιφερειακή ενότητα Αργολίδας στήριζε και θα στηρίζει με κάθε τρόπο το Μαραθώνιο Ναυπλίου».

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος τόνισε: «Είναι πάντα μεγάλη χαρά για μένα να βρίσκομαι στη συνέντευξη Τύπου του Μαραθώνιου Ναυπλίου καθώς συνδέομαι με την πόλη με πολλούς λόγους. Φέτος έχω δύο επιπλέον λόγους να είμαι χαρούμενος καθώς για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα είμαι στην πόλη στις 8 Μαρτίου. Ο δεύτερος είναι ότι θα έχω τη χαρά να παρακολουθήσω τη γυναίκα μου να τρέχει στον αγώνα, άρα δεν θα μπορούσα να λείψω. Όταν πριν από 8 χρόνια συζητούσα με το Δήμαρχο Ναυπλίου για τον αγώνα πιστεύαμε ότι θα έχει θετική εξέλιξη, δύσκολα όμως μπορούσαμε να φανταστούμε πόσο ταχύ βηματισμό θα μπορούσε να αναπτύξει σε τόσα λίγα χρόνια. Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού, είναι ένας άρτια λειτουργικά και οργανωτικά αγώνας, είναι ένας αγώνας που τον στηρίζει ολόκληρη η τοπική κοινωνία και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στο Δήμο Ναυπλίου και το Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο και σε όλους τους φορείς που τον στηρίζουν αλλά και στην οργανωτική ομάδα με επικεφαλής τον Βαγγέλη Παπαποστόλου που είναι ο καλύτερος οργανωτής μαζικών αγώνων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

 Όπως τόνισε ο Γενικός Δ/ντης κ. Ευάγγελος Παπαποστόλου ο αγώνας εκτός από την έντονη κοινωνική διάσταση καθώς είναι αφιερωμένος στο Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας» και θα μπορούν να γίνονται επί τόπου εγγραφές εθελοντών δοτών μυελού των οστών καθώς και στο Γηροκομείο Ναυπλίου ενώ μεταξύ άλλων θα υπάρχει η δυνατότητα κλινικής εξέτασης του μαστού από το Ερρίκος Ντυνάν. Ανακοίνωσε την συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ – ΑΣΑΕΔ με βάση την οποία θεσπίζεται και θα γίνει για πρώτη φορά Στρατιωτικός Αγώνας Ημιμαραθωνίου στο Ναύπλιο στις 8 Μαρτίου 2020.

Στη συνέντευξη Τύπου παρούσες ήταν και τρεις πρωταθλήτριες. Η Μαρία Πολύζου είπε: «Έχω τρέξει στην απόσταση του ημιμαραθωνίου στο Ναύπλιο. Είναι μια πάρα πολύ καλή διοργάνωση και κάθε χρόνο γίνεται καλύτερη με την εγγύηση του ΣΕΓΑΣ. Συγχαρητήρια για τη δράση σας για τον καρκίνο του μαστού καθώς η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό και βέβαια να πω ότι τον αριθμό των 150.000 εθελοντών δοτών που έχει βάλει στόχο το Όραμα Ελπίδας θα τον έχουμε πετύχει!».

«Ήμουν από την πρώτη χρονιά στο Ναύπλιο, είναι αγαπημένη πόλη. Ο αγώνας έχει γιγαντωθεί και οργανωτικά είναι από τους καλύτερους και τους ομορφότερους. Οι παράλληλες κοινωνικές δράσεις του Μαραθωνίου του Ναυπλίου δίνουν ξεχωριστή πινελιά», είπε η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια Τριάθλου Ντενίζ Δημάκη.

«Προσπαθώ κάθε χρόνο να τρέχω στο Ναύπλιο. Θα είμαι και φέτος στον αγώνα των 5 χλμ. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο και σε όλη τη διοργάνωση η οποία είναι τέλεια», τόνισε η πρωταθλήτρια και περσινή νικήτρια στα 5 χλμ Ζωή Ανδρικοπούλου.

Ήδη 60 δρομείς από 30 χώρες του εξωτερικού έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους στο Μαραθώνιο Ναυπλίου με τις συνολικές εγγραφές δρομέων αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000!

Στην Σ.Τ. Παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο πρόεδρος των απανταχού Ναυπλιέων κ. Κώστας Κολώκας, ο Γενικός Δ/ντης του Ερρίκος Ντυνάν κ. Γεώργιος Σκούρτης,  Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και ο Εκτελεστικός Δ/ντης του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard Χρήστος Γιαννόπουλος.

Τέλος παρουσιάστηκαν και όλοι οι Χορηγοί και Υποστηρικτές του Μαραθωνίου Ναυπλίου.

Δείτε το βίντεο με τα αποσπάσματα από την Σ.Τ.

Μαραθώνιος Ναυπλίου 2020 – Επίσημη Συνέντευξη Τύπου

Οι εγγραφές για το Μαραθώνιο αλλά και για τους άλλους αγώνες συνεχίζονται στην ιστοσελίδα https://www.nafpliomarathon.gr

Ακούστε το Ραδιοφωνικό και δείτε το Τηλεοπτικό ΣΠΟΤ προβολήςτουΜαραθωνίου Ναυπλίου 2020:

Ραδιοφωνικό Σποτ ΝαυπλίουTV SPOT Nafplio Marathon 2020

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ιστορική Μάχη Ντολμά 2024: Κλείσιμο εγγραφών
Η ανακοίνωση της διοργάνωσης
New Balance FuelCell SC Elite v4 & FuelCell Rebel v4
Έφτασαν τα νέα μοντέλα της πιο εκρηκτικής σειράς της New Balance
Ιστορική Μάχη Ντολμά 2024
LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο