Λύσεις από τη νέα διοίκηση του Αγίου Κοσμά στα προβλήματα αθλητών και αθλητριών

Δείτε τις δηλώσεις του Κωνσταντίνου Χαλιορή

Share

Μια σειρά από ενέργειες που φαίνεται να δίνουν λύση στα σοβαρά προβλήματα των αθλητών και αθλητριών, που γυμνάζονται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, φαίνεται πως κάνει η νέα διοίκηση του αθλητικού κέντρου.

Ο πρόεδρος της Κωνσταντίνος Χαλιορής κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έρθει κοντά στους αθλητές και να δει τα σημαντικότερα προβλήματα τους, τα οποία έχουν να κάνουν κυρίως με την καθαριότητα και την ασφάλεια τους. 

«Ανέλαβα τη διοίκηση μόλις στις 10 Δεκεμβρίου του 2019. Το πρώτο που ζήτησα ήταν καταγραφή των αναγκών του κέντρου. Προβλήματα σε στέγες, κλιματιστικά, ξενώνες και προπονητικούς χώρους. Ήταν αποκαρδιωτική η κατάσταση. Αισθανόμουν άβολα όταν συναντούσα τους αθλητές. Σε πρώτη φάση αξιοποιήσαμε όσο γινόταν περισσότερο τα χρήματα που είχαμε στη διάθεση μας. Επικεντρωθήκαμε περισσότερο σε θέματα υγρασίας και απώλειας σε θέρμανση και ψύχη», είπε αρχικά ο νέος πρόεδρος του σταδίου και συμπλήρωσε: «Ιεραρχήσαμε και βάλαμε σε προτεραιότητα τους αθλητές. Είμαστε εδώ για του αθλητές και τις ανάγκες τους. Στο πλαίσιο αυτό ήδη στο κλειστό προπονητήριο της εθνικής ομάδας στίβου έχουν συντηρηθεί τα κλιματιστικά κι έτσι οι αθλητές και αθλήτριες είναι σε θέση να κάνουν σε υποφερτές συνθήκες την προπόνηση τους».

Παράλληλα η νέα διοίκηση έχει ήδη ξεκινήσει την συντήρηση των σκεπών, αλλά και την καταγραφή των αναγκών στους ξενώνες.

«Από τις 16 λάμπες που που υπήρχαν στο κεντρικό πάρκινγκ άναβαν μόλις οι δύο. Δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλα έργα, μπορούμε όμως να κάνουμε πολλά μικρά και να αλλάξουμε ουσιαστικά την καθημερινότητα των αθλητών. Η ασφάλεια και η υγιεινή είναι στην πρώτη γραμμή με τις συνθήκες που έχουμε και με τη λογική του ότι κάποια στιγμή θα κλείσουμε. Έχουμε τις διαβεβαιώσεις από τη γενική γραμματεία πως ο χώρος θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι να φτιαχτεί το νέο έργο. Εχω την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου αθλητισμού και αυτό βοηθάει στην προσπάθεια μου. Στόχος μου είναι η εγκατάσταση να είναι αντάξια των περιστάσεων για τις οποίες κατασκευάστηκε μέχρι την τελευταία ημέρα λειτουργίας της», συμπλήρωσε.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν έργα βελτίωσης και στο ανοιχτό προπονητήριο του στίβου. Ήδη έχει παραγγελθεί δίχτυ για τον κλωβό κι έχει εγκριθεί το έργο της συντήρησης των κερκίδων και του σκέπαστρου στο στίβο, τα οποία είναι σε άθλια κατάσταση και κρύβουν κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα αθλητών και φιλάθλων. 

«Έχουμε παραγγείλει το δίχτυ για τις ρίψεις και θα προχωρήσουν οι εργασίες στις εξέδρες. Πέρα από τα έργα στο ανοιχτό προπονητήριο του στίβου, έχει εγκριθεί το ποσό των 32.000 ευρώ για τη συντήρηση σκεπών στα κτίρια όπου υπάρχει πρόβλημα, κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ μέχρι σήμερα. Επίσης έχω προχωρήσει σε συνέργειες με τοπικούς δήμους. Ο Δήμος Αλίμου μου παραχώρησε όλα τα συνεργεία για πέντε ημέρες, κουρέψαμε, αλλάξαμε λάμπες, καθαρίσαμε αποθήκες από πράγματα που είχαν σαπίσει. Αυτό που έχω καταλάβει το διάστημα που είμαι στον Άγιο Κοσμά είναι η ανάγκη των αθλητών να έχουν κάποιον κοντά τους, να ακούει τα προβλήματα τους κι αν είναι εφικτό να τους τα λύνει. Απολαμβάνω την επαφή με τους αθλητές και είμαι πολύ χαρούμενος που αισθάνομαι πως συμβάλω έστω και στο ελάχιστο στην προσπάθεια που κάνουν», είπε ο πρόεδρος του Αγίου Κοσμά.

Η νέα διοίκηση στην προσπάθεια της να καταλάβει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι διαμένουν στους ξενώνες του Αγίου Κοσμά, μοίρασε ερωτηματολόγιο σε όσους μένουν στην εγκατάσταση. «Είμαστε σε μια στενή επαφή με το Υπουργείο ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης στους ξενώνες. Υπάρχουν αρκετά προβλήματα κυρίως με τη θέρμανση και την υγρασία», κατέληξε ο κ. Χαλιορής, ο οποίος είναι σε στενή συνεργασία με τον Υπεύθυνο της εγκατάστασης για λογαριασμό του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρη Χαλβατζάρα, προκειμένου να προχωρήσουν θέματα που αφορούν στους χώρους του στίβου.

Πηγή: segas.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O Όμιλος H Hotels Collection, Μέγας χορηγός του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου Ρόδου!
Χορηγός εθελοντισμού και του αγώνα των 5χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο