Athens Tendon Clinic

Το εξειδικευμένο κέντρο για όλους τους αθλούμενους

Share

Οι τενοντίτιδες αποτελούν συχνότατο πρόβλημα που απασχολεί αθλούμενους όλων των σπορ. Μπορεί όμως να απασχολούν και άτομα μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας με μικρότερη φυσική δραστηριότητα. Το σημείο που εμφανίζονται εξαρτάται, όπως είναι φυσικό, από το είδος του αθλήματος και τα πιο συχνά είναι η τενοντίτιδα υπερακανθίου στον ώμο (κολύμβηση, ρίψεις), το tennis elbow στον αγκώνα, ο επιγονατιδικός και ο αχίλλειος (δρομείς, αθλήματα με άλματα π.χ. βόλεϊ). Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι πόνος και δυσκαμψία που περιορίζουν την αθλητική δραστηριότητα, μειώνουν την απόδοση ή μας αναγκάζουν να την σταματήσουμε εντελώς. Η συνήθης συντηρητική αντιμετώπιση είναι η ανάπαυση, φυσικοθεραπεία και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, τα συμπτώματα επιμένουν για πολλούς μήνες ή έτη. Όταν συμβαίνει αυτό τότε απαιτείται πιο εξειδικευμένη βοήθεια για να αποκατασταθεί η βλάβη και να επιστρέψει ο ασθενής στη δραστηριότητα που επιθυμεί.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ATHENS TENDON CLINIC
Το Athens Tendon Clinic* είναι ένα εξειδικευμένο ιατρείο για τις παθήσεις των τενόντων. Σκοπός του είναι η αντιμετώπιση των επίμονων και δύσκολων περιπτώσεων τενοντοπαθειών των άνω και κάτω άκρων τόσο σε αθλούμενους όσο και στο γενικό πληθυσμό.

Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζει;
Αντιμετωπίζονται όλες οι τενοντίτιδες του ώμου, αγκώνα, ισχίου, γόνατος και ποδιού. Συνηθέστερες από αυτές είναι η τενοντίτιδα υπερακανθίου στον ώμο, το tennis elbow στον αγκώνα, η τροχαντηρίτιδα του ισχίου και τενοντίτιδες επιγονατιδικού και αχίλλειου.

Πώς εξετάζεται κάποιος στο Athens Tendon Clinic;
Η εξέταση είναι πολύ διαφορετική από ότι έχουμε στο μυαλό μας ως επίσκεψη στο γιατρό. Ο ασθενής εξετάζεται συγχρόνως από Ιατρό Αποκατάστασης, Ορθοπαιδικό Χειρουργό και Φυσικοθεραπευτή. Διενεργείται υπερηχογράφημα στην πάσχουσα περιοχή, γίνεται δυναμομέτρηση του τένοντα, ακολουθεί βιομετρική ανάλυση, με ανάλυση κίνησης, βάδισης και πελματογραφία. Κατόπιν αυτών θα προταθεί η κατάλληλη θεραπεία και το πρόγραμμα αποκατάστασης.

Ποιες θεραπείες προσφέρει το ιατρείο;
Μετά την εξέταση προτείνεται στον αθλούμενο/ασθενή η κατάλληλη εξατομικευμένη αντιμετώπιση που μπορεί να είναι εξειδικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας/άσκησης, θεραπευτικές εγχύσεις υπό υπερηχογραφική παρακολούθηση ή sonosurgery (υπερηχοχειρουργική μικροεπέμβαση).
Πιο συγκεκριμένα προσφέρονται όλες οι σύγχρονες διαθέσιμες θεραπείες όπως: «Βarbotage» (αφαίρεση επασβέστωσης διά βελόνης), συνηθέστερα στον ώμο, High Volume injection (ενέσεις υψηλού όγκου), συνηθέστερα στον αχίλλειο, Τενόντια Ηλεκτρόλυση (USGET) με εφαρμογή σε όλους τους τένοντες, εγχύσεις πολιδοκανόλης και βιολογικές θεραπείες όπως PRP/Βλαστοκύτταρα.
Με την τεχνική Sonosurgery μπορεί να γίνει καθαρισμός του παθολογικού ιστού στην επιφάνεια ενός τένοντα (scraping) π.χ. στον αχίλλειο, διαδερμική τενοντομή (tennis elbow) ή υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη ενδοσκόπηση π.χ. επιγονατιδικός τένοντας.
Πάντα ακολουθεί ένα πρόγραμμα αποκατάστασης σύμφωνα με τις οδηγίες που μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στους χώρους του Athens Tendon Clinic ή αλλού σε συνεργασία με το φυσικοθεραπευτή ή γυμναστή του ασθενούς.

Ποιος είναι ο εξοπλισμός του κέντρου
Το Athens Tendon Clinic λειτουργεί στο κέντρο αποκατάστασης «Άσκηση». Διαθέτει χώρο φυσικοθεραπευτηρίου και χώρο γυμναστηρίου με πλήρη, σύγχρονο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των τενοντοπαθειών. Στον ιατρικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται υπερηχογράφος υψηλής ευκρίνειας, κάμερα ανάλυσης βάδισης, πελματογράφος, ψηφιακό δυναμόμετρο και εργοσπιρομετρικό εργαστήριο.

Τις υπηρεσίες του Athens Tendon Clinic υπογράφουν ο Χρήστος Θ. Θανασάς, Ορθοπαιδικός Χειρουργός και Ζήκος Σ. Κέντρος, Ιατρός Αποκατάστασης.

* Αλεξιουπόλεως 29, Αργυρούπολη Τ. 2109944955, [email protected], www.athenstendonclinic.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο