Xαιρετισμοί Δημάρχου και Αντιδημάρχου Δήμου Π. Φαλήρου για τον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Δείτε το δελτίο της διοργάνωσης

Share

Ακολουθεί το δελτίο της διοργάνωσης σχετικά με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου και του Αντιδημάρχουν Δήμου Π. Φαλήρου για τον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο.

Χαιρετισμός Δημάρχου Π. Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη για τον 10ο Επετειακού Διεθνή Ποσειδώνιου Ημιμαραθώνιου!

Φίλες και Φίλοι, 
Σας καλωσορίζουμε στον 10ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, την κορυφαία αθλητική εκδήλωση στον Δήμο μας και την Νότια Αθήνα καθώς και στους παράλληλους αγώνες που αποτελούν μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού.
Με την μεγάλη εμπειρία των προηγούμενων πετυχημένων εκδηλώσεων αλλά και τις νέες παράλληλες δράσεις που έχουν σχεδιασθεί, είμαι σίγουρος ότι η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει την κορυφαία στιγμή στην ήδη πετυχημένη ιστορία του θεσμού.
Άλλωστε η μεγάλη ανταπόκριση και το ενδιαφέρον για συμμετοχή όχι μόνο από αθλητές της Αττικής αλλά και από άλλες Πόλεις της Ελλάδας και το εξωτερικό, αποδεικνύουν στην πράξη την δυναμική της εκδήλωσης και την σοβαρή δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια από όλους μας: τους διοργανωτές, την Δημοτική Αρχή, τους διάφορους φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που στηρίζουν το γεγονός αλλά κυρίως τους εθελοντές των οποίων η συμβολή στην υλοποίηση και την επιτυχία του αγώνα είναι καθοριστική.
Ως πρώην αθλητής του στίβου και άνθρωπος που πάντοτε ήμουν κοντά στον αθλητισμό, χαίρομαι ιδιαίτερα με την άνθιση του δρομικού κινήματος τα τελευταία χρόνια και εκτιμώ ότι ο αγώνας της Κυριακής 21 Απριλίου 2019 στο Παλαιό Φάληρο, θα μας εκπλήξει ευχάριστα τόσο οργανωτικά όσο και με τον αριθμό των συμμετεχόντων επιβεβαιώνοντας στην πράξη την αξία του τρεξίματος και της κίνησης στην δύσκολη καθημερινότητα μας και ιδιαίτερα στην ψυχοφθόρα και δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας.

Καλή επιτυχία στην διοργάνωση και καλό τερματισμό σε όλους.
Διονύσης Χατζηδάκης
Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

Χαιρετισμός του Αντιδημάρχου Παιδείας – Κοινωνικής Πολιτικής – Αθλητισμού & Ευρωπαικού Προγραμματισμού κ. Γιάννη Φωστηρόπουλου για τον 10ο Επετειακό Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο

Ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος, συμπληρώνοντας φέτος μια δεκαετία ζωής, αποδεικνύει πως πλέον έχει γίνει θεσμός για το Παλαιό Φάληρο.
Εδραιώνεται στη φυσική του διαδρομή, στη Λεωφόρο Ποσειδώνος, δίπλα στη θάλασσα αγκαλιάζοντας ολόκληρο τον Φαληρικό Όρμο κι αφήνοντας τους επισκέπτες να απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εξωαγωνιστικών δράσεων.
Ο σκοπός της διοργάνωσης παραμένει η μετάδοση του μηνύματος της χαράς του τρεξίματος αλλά και η ευαισθητοποίηση για τα θέματα του διαβήτη και της παχυσαρκίας. Παράλληλα, μέσα από προγράμματα όπως είναι ο αγώνας κοινωνικής προσφοράς για την ενίσχυση των σκοπών του Πανελληνίου Συλλόγου Προσαρμοσμένων Δραστηριότητων «Άλμα», για παιδιά με νοητική στέρηση κι αυτισμό, δίνεται φιλανθρωπική διάσταση στο τρέξιμο.
Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, συμμετέχει ενεργά στην επιτυχή διοργάνωση του 10ου Ποσειδωνίου και στηρίζει με το σύνολο των υπηρεσιών και των ανθρώπων της.
Η ομάδα του Εθελοντισμού έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες και θα δώσει το παρόν την εβδομάδα αλλά και την ημέρα του αγώνα.
Ο τομέας της Κοινωνικής Πρόνοιας υποδέχεται τις προσφορές από παλιά αθλητικά παπούτσια στο πλαίσιο του προγράμματος «Άστα να τρέξουν ξανά» που προωθεί στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής. Παράλληλα, δραστηριοποιείται στην πρόληψη του διαβήτη.
Τα παιδιά του Παλαιού Φαλήρου συμμετέχουν ενεργά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής μαζί με τα σχολεία της Ελλάδας κι αποτυπώνουν τις σκέψεις τους για το τρέξιμο με χρώματα. Τα έργα τους όλα παρουσιάζονται στη μεγάλη έκθεση ζωγραφικής στοΠολιτιστικό Κέντρο «Φλοίσβος», στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων του Ποσειδώνιου.
Την Κυριακή 21 Απριλίου, όλοι μας στο Παλαιό Φάληρο τρέχουμε και διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή με ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες.
Με τον Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο, προβάλουμε τουριστικά το Παλαιό Φάληρο.  Η συμμετοχή δρομέων από περισσότερες από 40 χώρες συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος, τόσο με οργανωμένες δομές όπως είναι τα ξενοδοχεία στα όρια του δήμου μας όσο και με ανερχόμενες εναλλακτικές μορφές φιλοξενίας τύπου Air BnB.
Ακόμα, οι πολίτες του κόσμου αναμειγνύονται με τους δημότες μας κι αναδεικνύουν ένα πολυπολιτισμικό προφίλ για το Δήμο μας.
Στην αθλητική μας γιορτή στις 21 Απριλίου να μη λείψει κανείς από κοντά μας.

Ιωάννης Φωστηρόπουλος
Αντιδήμαρχος Παιδείας – Κοινωνικής Πολιτικής – Αθλητισμού και  Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: https://www.poseidon-athenshalfmarathon.com/el/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ΣΔΥΑ στο Avance Tinos Running Experience 2023
Δείτε την ανακοίνωση του ΣΔΥ Αθήνας για την τριήμερη εκδρομή του στο νησί της Τήνου
Ursa Trail 2023: Όλα όσα έγιναν στον αγώνα
Οι νικητές και ευχαριστίες της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο