Οι elite αθλητές (από αριστερά) Bernard Chepkwony, Rebby Koech και Felix Keny.
ΦΩΤΟ: Victah Sailer / AMA
Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας κατέρριψε κάθε ρεκόρ συμμετοχών, βραβείων κ.ά. Μήπως, λοιπόν, ήρθε η στιγμή να σπάσει και το ρεκόρ της διαδρομής;
Αυτός είναι και ο κύριος στόχος της φετινής διοργάνωσης. «Έχουμε δυνατούς αθλητές από την Κένυα, την Αιθιοπία και την Ουγκάντα. Είναι έτοιμοι να σπάσουν το ρεκόρ της διαδρομής. Ο σκοπός είναι ένας χρόνος στα 2:09» δήλωσε ο Rachid Ben Meziane, εκπρόσωπος των elite αθλητών.
Οι πιο γρήγοροι αθλητές είναι Κενυάτες. Ο Felix Keny κέρδισε τον Μαραθώνιο της Valencia το 2013 κάνοντας 2:07:14, χρόνος που είναι ο καλύτερός του έως τώρα και θέλει να βελτιώσει τις τελευταίες επιδόσεις του κατεβαίνοντας το 2:10. Ο, επίσης Κενυάτης, Bernard Chepkwony έχει ατομικό ρεκόρ 2:10:42 και δήλωσε ότι όλα είναι καλά οπότε μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλό. Από τους elite ξεχωρίζουν ακόμα ο αθλητής από την Αιθιοπία Alebachew Wale με ατομικό ρεκόρ 2:09:40 ο αθλητής από την Ουγκάντα, Alex Chesakit, με ατομικό ρεκόρ 2:11:01.
Στις γυναίκες ξεχωρίζουν η Shelmith Muriuki από την Κένυα με ατομικό ρεκόρ 2:38:18 που το πέτυχε στον Μαραθώνιο του Ναϊρόμπι, μίας πόλης με υψόμετρο. Η συμπατριώτισά της Rebby Koech έχει ατομικό ρεκόρ 2:33:48 και δήλωσε έτοιμη να αντιμετωπίσει τις ανηφόρες της αυθεντικής διαδρομής. Η πιο γρήγορη αθλήτρια, όμως, που θα σταθεί στη γραμμή της εκκίνησης την Κυριακή 11 Νοεμβρίου είναι η αθλήτρια από την Αιθιοπία Jemila Wortesa Shure με χρόνο 2:32:00, ενώ έναν μήνα πριν στον Kosice Marathon έφτασε πολύ κοντά σε αυτό πετυχαίνοντας 2:32:32.
Περιμένουμε να δούμε αν φέτος οι προσδοκίες όλων για έναν καλό χρόνο στην Αθήνα θα βγουν αληθινές ή αν το ρεκόρ που πέτυχε πριν από τέσσερα χρόνια ο Κενυάτης Felix Kandle (2:10:37) θα κρατήσει και φέτος.