Μεταγωνιστικό δελτίο 15ου Olympus Marathon

O 5ος σταθμός της σειράς Skyrunner Series Greece 2018

Share

Η 15η έκδοση του Olympus Marathon, που διεξήχθη στο μυθικό βουνό του Ολύμπου, είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Θεοδωρακάκο, ο οποίος έκλεψε τις εντυπώσεις τερματίζοντας πρώτος στην απαιτητική διαδρομή των 44 χιλιομέτρων (με 3.300 μ. θετικής υψομετρικής) που αποτελεί και τον 5ο αγώνα της σειράς Skyrunner Series 2018.
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ένας από τους πλέον δημοφιλείς αγώνες ορεινού τρεξίματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ο Olympus Marathon, συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της παλαιότερης και πιο σημαντικής σειράς αγώνων βουνού διεθνώς, Migu Run Skyrunner World Series 2018. Περισσότεροι από 800 αθλητές βρέθηκαν στο Λιτόχωρο προκειμένου να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στις 3 διαδρομές του αγώνα τις Olympus Vertical, Olympus Ultra και Olympus Marathon.
Στον  «Olympus Marathon», ο οποίος είναι ο κύριος αγώνας της διοργάνωσης, οι αθλητές ξεκίνησαν από το Δίον και ακολούθησαν μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή, ανηφορίζοντας συνεχώς για 21 χιλιόμετρα, πριν αγγίξουν τα 2.700 μέτρα υψόμετρο, στο Οροπέδιο των Μουσών. Στη συνέχεια διέσχισαν τα “Ζωνάρια”, ακριβώς κάτω από τον Θρόνο του Δία και ξεκίνησαν την ‘’μακρά’’ κατάβαση, περνώντας από το καταφύγιο “Ζολώτας”, τα “Πριόνια” και το φαράγγι του Ενιπέα, για να τερματίσουν μετά από μια συναρπαστική διαδρομή 44 χιλιομέτρων στο Λιτόχωρο.
Μεγάλος Νικητής στέφθηκε ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon Hellas, με χρόνο 4:37:44, 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα πιο πίσω του , με επίδοση 4’39’55’’ τερμάτισε ο Casal Mil Marc από την Ανδόρρα, ενώ τρίτος, έπειτα από μια εξαιρετική εμφάνιση τερμάτισε ο Δημήτρης Σελέτης της Kasimis Training, σε χρόνο 4:40:15.
Στην κατηγορία των γυναικών, έχοντας κάνει την  προηγούμενη μέρα το 1-2 στο Olympus Vertical, οι αδερφές από τη Σουηδία El Kott Helander Lina και Sanna τερμάτισαν πάλι πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα στη Marathon διαδρομή με χρόνο 5:21:44 και 5:23:13, ενώ η πρώην κάτοχος του ρεκόρ Stevie Kremer τερμάτισε 6 λεπτά αργότερα με χρόνο 5:29:01 και κατέλαβε την τρίτη θέση.

PhotoCredits: GO Experience

Χρυσός Χορηγός του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2018 το ενεργειακό ποτό VIBE της ΔΕΛΤΑ https://www.facebook.com/vibebylife/

Χορηγός του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2018 η εταιρεία ένδυσης, υπόδησης και αθλητικού εξοπλισμού LaSportiva https://www.facebook.com/LaSportiva/

Υποστηρικτής του Πρωταθλήματος Skyrunner Series 2018, η εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής Sustenium https://www.facebook.com/sustenium.gr/

Χορηγοί Επικοινωνίας
– COSMOTE TV
– Zougla.gr
– Coremag.gr
– Advendure.com

Για περισσότερες πληροφορίες:
Stay Liked: https://www.facebook.com/skyrunninghellas
Enjoy More Sky: www.skyrunner.gr    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Λειτουργία κέντρου εγγραφών
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» υποδέχεται δρομείς από όλο τον κόσμο!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο