Μεταγωνιστικό δελτίο Καραϊσκάκεια 2018

Γραμμένος και Νάνου νικητές το Μαυρομάτι

Share

Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης για τα Καραϊσκάκεια 2018:

«Με επιτυχία διεξήχθη η διεθνής πολιτιστική γιορτή ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2018 στην ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου  και γενέτειρα  του ήρωα Γ. Καραϊσκάκη το Μαυρομμάτι Καρδίτσας.  Οι εκδηλώσεις αυτές είναι ενταγμένες στις εκδηλώσεις μνήμης που γίνονται κάθε χρόνο στη πόλη της Καρδίτσας με οργανωτή την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας σαν παράπλευρη εκδήλωση όπως και σε πολλά άλλα χωριά της Π.Ε. Καρδίτσας. Το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιουνίου στο Μαυρομμάτι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση το χορευτικό από το Ασουάν της Αιγύπτου, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αβέρωφ Λάρισας «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ» παρουσιάζοντας χορούς από την περιοχή της Μακεδονίας και τρία χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», με χορούς από τη Σμύρνη μιάς και οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στους  πρόσφυγες και μετανάστες με υπεύθυνη την χοροδιδάσκαλο κ. Έφη Γιώτη-Σπανού.

Την Κυριακή το πρωί διεξήχθη ο καθιερωμένος ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ που φέτος συμπλήρωσε 51 χρόνια και είναι πλέον από τους ποιο παλαιούς αγώνας δρόμου σε άσφαλτο. Για πρώτη φορά φέτος μέσα σ’ αυτά τα 51 χρόνια η μορφή του αγώνα άλλαξε τελείως αλλά  όχι και ο σκοπός τον οποίο γίνεται με αφετηρία τον έφιππο  Ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη στην ομώνυμη πλατεία του Μαυρομματίου και τερματισμό των αθλητών που φέτος η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενη [για την ιστορία διπλασιάστηκε] ξανά μπροστά στον ήρωα με θετικά σχόλια από το σύνολο των αθλητών δρομέων διανύοντας απόσταση 18.500 μ. Τις απονομές στους τρεις πρώτους της Γενικής κατάταξης του αγωνίσματος στους Άνδρες για μία ακόμη χρονιά έκανε ο απόγονος του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης ενώ στις γυναίκες την απονομή έκανε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου απανταχού Μαυρομματιανών Αθήνας  η κ. Ηλέκτρα Πανάγου –Αντωνοπούλου. Για δεύτερη χρονιά φέτος διεξήχθη και αγώνας δρόμου 1000 μ. για τους μικρούς αθλητές. Την οργάνωση των εκδηλώσεων στο Μαυρομμάτι είχαν από κοινού την πρώτη μέρα  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ», το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμός Αθλητισμός του Δήμου Μουζακίου και η Τ. Κ. Μαυρομματίου. Τη Δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων στην οργάνωση του ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ συμμετοχή είχαν και η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας και ο Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας. Μεγάλη ήταν η συμβολή στην ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων και των χορηγών τους ευχαριστούμε  όπως η εταιρία εμφιάλωσης νερού Α.Η.Β. GROUP ΘΕΟΝΗ στη Βατσουνιά, το Συνεργείο Αυτ/των Βαϊου Κοτσώνη στην Καρδίτσα,  το BROTHERS espresso bar πλατεία Μαυρομματίου, το «ΚΤΗΜΑ ΧΑΛΙΛΗ» ΚΑΠΠΑ, το κρεοπωλείο ΦΙΛΛΗΣ Μουζάκι, το «MARKET NIKH», Γ. Κοσμά Πλατειά Μαυρομματίου, επίσης να ευχαριστήσουμε εκ μέρους του  Συλλόγου μας όλα τα καταστήματα του χωριού μας για την άψογη συμπεριφορά και εξυπηρέτηση των επισκεπτών που βρέθηκαν αυτές τις δύο ημέρες στο χωριό μας  το mouzaki news για την κάλυψη των εκδηλώσεων το Α.Τ. Μουζακίου και το Ε.Κ.Α.Β.με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Μουζακίου. Στην εκδήλωση της πρώτης μέρας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός, ο απόγονος του ήρωα κ. Γεώργιος Λεωνίδας Καραϊσκάκης με  την σύζυγό του κ. Νινέτα, ο Ιερέας του χωριού μας π. Ν. Δήμος, η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμός Πολιτισμός κ. Ελένη Ρούσα Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Τ. Κ. Μαυρομματίου κ. Γ. Νάσιος, εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, η επικεφαλής της  αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημοτική Σύμβουλος κ. Βιβή Ντούρβα και ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων  των Πέντε Ηπείρων κ. Βάϊος Φασούλας.

Στην γενική κατάταξη  στους άντρες οι τρεις πρώτοι ήταν: 1ος Γραμμένος Κ. με χρόνο 1:11:38 Ανεξάρτητος, 2ος  Κατσίκας Φάνης με 1:12:25 από την Τραχίνα Φθιώτιδας, 3ος Κωνσταντινίδης Κοσμάς με 1:13:50, από την Θεσσαλονίκη. Γενική Γυναικών 1η Δήμητρα Νάνου με χρόνο 1:30:42 STOIKOS Θεσσαλονίκη, 2η Φανή  Τσαγκούλη 1:34:42 Σ.Μ. ΛΑΡΙΣΑΣ, 3η Ελένη Ζιλφιγαρίδου 1:35:00 Σ.Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Αγώνας παίδων 1.000 μ. Αγόρια. Παυλόπουλος Παύλος χρόνος 3’15’’. Κορίτσια. Ιφιγένεια Φιλίππου χρόνος 3’45″».

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1341:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης - ZeniΘ
O αγώνας στηρίζει τον «Ιπποκράτη» και για την «Ελπίδα»!
Υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ το Tihiorace Ultra Edition
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
SNF Nostos 2023
Αφιερωμένο στην Ψυχική Υγεία το επόμενο φεστιβάλ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο