Πολύ γρήγορο 3άρι από τα κορίτσια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων

Δείτε τις επιδόσεις τους

Share

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου Εφήβων-Νεανίδων (Κ20) όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι αθλητές της κατηγορίας.

Στα 3.000μ. των νεανίδων πραγματοποιήθηκε μία από τις καλύτερες κούρσες όλων των εποχών με τρεις δρομείς να κατεβαίνουν τα 10 λεπτά. Μάλιστα και οι τρεις δρομείς ηλικιακά ανήκουν στη μικρότερη κατηγορία, αυτή των κορασίδων!

Νικήτρια αναδείχθηκε η 16χρονη (!) Βασιλεία Σπύρου του Πανιωνίου με 9:50.38. Η Σπύρου έχει ατομικό ρεκόρ 9:45 από την Παγκόσμια Γυμνασιάδα πριν από έναν μήνα περίπου, επίδοση που αποτελεί και όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας της. Μάλιστα, η Σπύρου την προηγούμενη μέρα είχε αναδειχθεί νικήτρια και στα 1.500μ.!

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ιφιγένεια Κασκανιώτη σε 9:51.07 και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ τρίτη ήταν η Δάφνη Λαβασά σε 9:51.83 Οι δύο αθλήτριες έχασαν για λίγο το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που είναι 9:50 και θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Γκιορ της Ουγγαρίας τον Ιούλιο.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα ξεχώρισε η νίκη του Γιώργου Μηλιαρά στα 800μ. με 1:52.65 και της Νικολέτας Κυνατίδου στο ίδιο αγώνισμα σε 2:10.38.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε το ευχαριστήριο μήνυμα της διοργάνωσης
1o Pink Together
Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης μας καλεί στη γιορτή της πρόληψης
18ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – bwin
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο