Μεταγωνιστικό δελτίο «Χορτιάτης Trail Run 2018»

Φωτιάδης και Σημαντράκου νικητές στον Χορτιάτη

Share

Ο Αλέξανδρος Φωτιάδης και η Ντέπυ Σημαντράκου ήταν οι νικητές στον 8ο Χορτιάτης Trail Run.
Ακολουθεί το μεταγωνιστικό δελτίο της διοργάνωσης:

«Έκλεισε (για όγδοη χρονιά) η αυλαία του αγώνα στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης. Την τελευταία Κυριακή του Μαΐου λόγω της αναβολής που προηγήθηκε, συγκεντρώθηκαν στην γραμμή εκκίνησης 200 δρομείς μέσα σε μια ηλιόλουστη μέρα, σ΄έναν κατά γενική ομολογία επιτυχημένο αγώνα που είχε όλα τα χαρακτηριστικά ενός “σκληρού” αγώνα βουνού!

Αθλητές από όλη την Ελλάδα, αγωνίστηκαν στα μονοπάτια των “παγοποιών”, μέσα στο “ρέμα του Λαγού”, στο “μονοπάτι της Αρκούδας”, στις ανηφόρες με τα “κόκκινα χώματα”. Ονομασίες και περιοχές που εντυπωσίασαν τους αγωνιζόμενους και γνώρισαν στον κάθε αθλητή τις περιοχές που ζουν αγριογούρουνα, ζαρκάδια, λαγοί και κάθε λογής μικρότερα ζώα μέσα σε πανύψηλα δάση από πεύκα, έλατα, καστανιές, οξιές, μόλις 15χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης!

Το πρωί της Κυριακής 27 Μαΐου , ο Στυλιανός Καιάφας, τεχνικός διευθυντής του αγώνα, έδωσε την εκκίνηση σε 183 αθλητές και 17 αθλήτριες. Πρώτος στον τερματισμό έφτασε,πολύ δυνατός, ο αθλητής Αλέξανδρος Φωτιάδης (με χρόνο 1.47.04). Τον ακολούθησε ο Ιωάννης Κουρκουρίκης (με χρόνο 1.54.10) κατακτώντας τη δεύτερη θέση και τον ακολούθησε ο Χρήστος Ζηλιασκούδης (με χρόνο 2.03.28) τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Η πρώτη κυρία του αγώνα Ντέπυ Σημαντράκου έφτασε στον τερματισμό πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση με (χρόνο 2.24.47). Την ακολούθησε η Βιολέτα Διαλετάρα (με χρόνο 2.31.46) κατακτώντας την δεύτερη θέση, την ακολούθησε η Κρυσταλία Κουτσιμάνη (με χρόνο 2.31.04) κατακτώντας την τρίτη θέση.

Η διοργάνωση σχεδίασε και υλοποίησε μια διαδρομή όσο το δυνατόν βουνίσια, αξιοποιώντας άγνωστα και γνωστά μονοπάτια του βουνού, ώστε να προσφέρει το καλύτερο δυνατό, σε έναν από τους δυσκολότερους αλλά και ομορφότερους «μικρούς» αγώνες του είδους του στην Ελλάδα.

Ο μικρότερος αθλητής που τερμάτισε τον αγώνα είναι ο Σεραφείμ Μώρης 16 ετών, και ο μεγαλύτερος σε ηλικία που τερμάτισε τον αγώνα είναι ο κος Απόστολος Τσιρίκας 70 ετών.

Ευχαριστούμε όλους τους αθλητές για τον σεβασμό που έδειξαν στο όμορφο βουνό, ένα βουνό (που εκτός από το πάρκο κεραιών και τους κυνηγούς) τελευταία βάλλεται απο την άναρχη υλοτόμηση, κάτι που βάζει την ισορροπία του Χορτιάτη σε κίνδυνο. Είναι ένα βουνό που ακόμη αντέχει και μας δίνει την δυνατότητα (επιτρέπει) να κινηθούμε πάνω του και να απολαύσουμε τις ομορφιές του και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε.

Ευχαριστούμε την Εταιρία Active Point για τα Δώρα της Lasportiva που πρόσφερε στους νικητές του αγώνα.
Το κατάστημα ποδηλατικών ειδών Factory Cyclist στην Θεσσαλονίκη ,για τα δώρα που πρόσφερε (στους τρείς πρώτους και τρείς πρώτες αθλήτριες).
Το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής: Αστέριος Γεωργακούδας από την Καλαμαριά για τα Σιροπιαστά που πρόσφερε στους αθλητές.
Το εστιατόριο Κήπος στον Χορτιάτη για το υλικό που πρόσφερε για την τροφοδοσία των αθλητών.

Πολύ μεγάλη ήταν η συνεισφορά του Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης που στελέχωσε με μέλη του τον σταθμό τροφοδοσίας και την γραμματεία του αγώνα, χάρη στην προσφορά των οποίων όχι μόνον υλοποιήθηκε ο αγώνας, αλλά έδωσαν και την δική τους “νότα” στον φιλικό χαρακτήρα του. Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε τον Δημήτρη Λαμπρινίδη που είχε την ευθύνη του σταθμού τροφοδοσίας και την ομάδα του που τον στελέχωσαν (Στέφανος Καρνεμίδης, Βέτα Καρνεμίδου, Νόπη Σαββίδου, Οδυσσέας Τσαπάρας, Άγης Εφραιμίδης, Ορέστης Εφραιμίδης, Δέσποινα Μωυσίδου). Την ευθύνη της Γραμματείας είχε Κατερίνα Παπαγεωργίου με την ομάδα της, Γιώτα Ξανθή, Κλειώ Χατζηγιάννη, Κατερίνα Ραπτοπούλου, Νέλλη Σκαρογιάννη.
Η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΜ.Α.Κ) Καλαμαριάς, και τον Κώστα Χαλβατζή που είχε την ευθύνη του συντονισμού,και ήταν αυτοί που φρόντισαν για την ασφάλεια των αθλητών και την περίθαλψη όσων τραυματίστηκαν και τους ευχαριστούμε θερμά.
Βασικός συμπαραστάτης στην προσπάθεια ήταν το Κοινοτικό Διαμέρισμα του Χορτιάτη διαθέτοντας μας υλικοτεχνική υποδομή με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Μενεξέ και τους συνεργάτες του να μας βοηθούν τα μέγιστα.

Κληρώσεις Δώρων:

Ο Αθλητικός Σύλλογος Βάβδου “Αναγέννηση” που διοργανώνει τον ορεινό αγώνα τρεξίματος “Vavdos Trail Run”με δύο διαδρομές Challenge 21 χλμ και Fun Run 5 χλμ, την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 στην περιοχή του Βάβδου Χαλκιδικής,πρόσφερε έξι δωρεάν συμμετοχές (3 άνδρες-3 γυναίκες) στους συμμετέχοντες του αγώνα,οι τυχεροί θα έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν σε ποιον απο τους δυο αγώνες θέλουν να τρέξουν.

Οι τυχεροί είναι:
Γερμανός Γεωργιάδης
Κωνσταντίνος Παρίζας
Κωνσταντίνος Μιχαλάς
Γεωργία Στεφάνου
Έρικα Βαρουσιάδου
Δήμητρα Ιακώβου

Ο Σύλλογος Δρομέων Κιλκίς πρόσφερε τρείς θέσεις για τον αγώνα 21 χιλιομέτρων που θα διεξαχθεί στις 23 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6944152183,

Οι τυχεροί αθλητές:
Σάκης Τσέλιος
Κατερίνα Ζαγκαρέτου
Αναστασία Νανακούδη.

Ανακοίνωση
Βρέθηκε κλειδί αυτοκινήτου μάρκας Suzuki, όποιος το έχασε μπορεί να το παραλάβει από τον Πρόεδρο της Κοινότητας του Χορτιάτη, (Γιώργο Μενεξέ),στο τηλέφωνο 6976852122.    

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση του χρόνου στα μονοπάτια του Χορτιάτη».

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1333:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Patras Half Marathon μέσα από τα σχόλια δρομέων
Πώς είδαν οι περσινοί συμμετέχοντες τη διοργάνωση;
12th Kallithea Run: Άνοιγμα εγγραφών
Ειδικές τιμές για early bird εγγραφές
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο