Μεταγωνιστικό δελτίο Tyros Run 2018

Σοφοκλής Γιαννούσης και Σπύρος Γκοτζιάς οι νικητές στον Τυρό

Share

Μεταγωνιστικό δελτίο Tyros Run 2018:

«Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Tyros Run 2018 George Marneris που διεξήχθει την Κυριακή, 27 Μαΐου 2018.
Η παραθαλάσσια κωμόπολη της Αρκαδίας, στην Νότια Κυνουρία, φιλοξένησε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος περισσότερους από 450 αθλητές και συνοδούς από την Ελλάδα και από το εξωτερικό και μαζί με τους κατοίκους έδωσαν μία διαφορετική πνοή στο γραφικό χωριό και στη γύρω περιοχή.
Μέσα από την διοργάνωση, ο ηλιόλουστος Τυρός έζησε την ομορφότερη γιορτή του, καθώς για δεύτερη φορά δόθηκε εκκίνηση των αγώνων 8.000μ και 16.000μ. από το γραφικό λιμάνι με τη συμμετοχή δρομέων και  φίλων του δρομικού κινήματος που επισκέφτηκαν τον Τυρό για να πάρουν μέρος σε όλα τα Δρομικά Αγωνίσματα. 
Το Tyros Run 2018 ήταν αφιερωμένο στον συμπατριώτη μας και αθλητή Γιώργο Π. Μαρνέρη, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών έφυγε από την ζωή σε ατύχημα.

Παράλληλα, διεξήχθησαν και παιδικοί αγώνες στις αποστάσεις των 500 μ., των 800 μ. και των 1000μ., καθώς και δρόμος 6.000 μ. πεζοπορίας περιμετρικά του χωριού με το Σύλλογο Πεζοπόρων Τυρού να δίνει το ρυθμό σε μια διαδρομή γνωριμίας της περιοχής.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από την «Α Χώρα Νάμου» ΚοινΣΕπ και τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, της ΔΗ.Κ.Ε.Ν.Κ. (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ν. Κυνουρίας), με την υποστήριξη της Πελοπόννησος Α.Ε.
Το δικό τους, ιδιαίτερο αποτύπωμα άφησαν οι παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για όλη την οικογένεια που πλαισίωσαν το τριήμερο και δημιούργησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, αναδεικνύοντας τα ήθη και τα έθιμα (“τσακώνικη κουλτούρα¨) της ευρύτερης περιοχής. Ξεχωριστό… αέρα έφερε η ομάδα 35 δρομέων από τις Φιλιππίνες, οι οποίοι ήρθαν με τις οικογένειες τους και διασκέδασαν με τον δικό τους τρόπο.

Την εκκίνηση του αγώνα, έδωσε ο Πρόεδρος της Ο.Ε. Δημήτρης Λαλουδάκης.
Παρόντες εκεί και πολλοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και του Δήμου που απένειμαν τα μετάλλια στους νικητές, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου ειδικός σε θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, ο Δήμαρχος Δήμου Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Γιάννης Σταματάκος, ο Πρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Δήμου Νότιας Κυνουρίας κ. Δημήτριος Κολινιάτης, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Νότιας Κυνουρίας κ. Μιχάλης Σωτηρόπουλος, ο Αντιπροεδρος της ΔΗΚΕΝΚ κ. Δημήτριος Τρούμπας, η Δημ. Σύμβουλος Δήμου Νότιας Κυνουρίας Μαρία Δουζένη.

Στον αγώνα δρόμου των 16.000μ. νικητής ήταν ο Σοφοκλής  Γιαννούσης με χρόνο 1:09:12. Στο βάθρο τον ακολούθησε ο Σπύρος Σπυρόπουλος (1:13:58), ενώ την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Σαράντος Κύριος (1:18:05).


Στον αντίστοιχο αγώνα γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Haidee Palacpac από τις Φιλιππίνες με χρόνο 1:33:18, αφήνοντας πίσω της με δύο λεπτά την Ασημίνα Βαρελά (1:35:15), ενώ την τριάδα έκλεισε η Χρυσαυγή Κωστοπούλου (1:36:41).


Στον αγώνα δρόμου 8.000μ., νικητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Γκοτζιάς (34:15), αφήνοντας πίσω του τον Κώστα Παπαγεωργίου (34:29) και τον Γιώργο Λάτση (35:30). Στην κατηγορία των γυναικών επικράτησε η Κατερίνα Πρισακάρου (38:53), με 2η την Αλεξάνδρα Πετρούλια (41:19) και 3η την Μάγδα Γραμόζη (45.40).   

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.


Τιμητική βράβευση έγινε στον προπονητή και καθηγητή Τάσο Σμυρνιώτη για την προσφορά του στον Αρκαδικό αλλά και Ελληνικό αθλητισμό, καθώς και στον μεγαλύτερο και μικρότερο δρομέα της διοργάνωσης, τον 74χρονο Παναγιώτη Αγγελάκο αλλά και την 12χρονη Ελένη Δανιηλίδου, αντίστοιχα.

H πολύ μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, οφείλεται στη μεγάλη συμμετοχή των δρομέων που έφτασαν εφέτος τον διπλάσιο αριθμό σε όλα τα αγωνίσματα και στη θετική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτήν τη μεγάλη αθλητική γιορτή της περιοχής.

Πολύτιμη υποστήριξη και βοήθεια  προσέφεραν οι Υποστηρικτές του Tyros Run 2018 George Marneris που εμπιστεύτηκαν και αναβάθμισαν με την παρουσία τους το θεσμό του αγώνα, η Power Bar, το κέντρο ανεφοδιασμού Ώνια, το Ιδ. ΚΤΕΟ Αρσένης, την Πάρνωνας Α.Ε., το φούρνο Λυμπέρη, το σουπερμαρκετ Παναγιωτόπουλος, τις Asfalyseis.gr, τον Γερμανό Λεωνιδίου, την κάβα Τσουκάτος και την goodprint.gr. Συλλογικοί Υποστηρικτές του Αγώνα ήταν οι Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας, η Μοτοπαρέα Λεωνιδίου, ο Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού και η Τσακωνοπαρέα Τυρού Αρκαδίας. Ιατρική υποστήριξη παρείχαν το ΕΚΑΒ ασθενοφόρο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου και η Ομάδα  Διασωστών Τρίπολης και Χορηγοί Επικοινωνίας η ΕΡΤ Τρίπολη, 91,5 Δημ. Ραδιόφωνο Τρίπολης, Arcadia 93.8, Αrcadiaportal.gr, Leonidion.gr, KWR.gr. WeLoveSports.gr, Arcadiasports.gr, Astrosnews.gr, Tyrosnews.gr. 

Μέρος των εσόδων της διοργάνωσης διατέθηκαν για Κοινωνικούς φορείς των δύο Υποστηρικτών Κοινωνικής Ευθύνης των Συλλόγων ΑΜΕΑ Ν. Κυνουρίας η “Ζεστή Φωλιά” και Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Άστρους η οποίοι με την παρουσία τους στην Αφετηρία ενημέρωσαν τον κόσμο για το έργο και τις δράσεις τους.

Δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Σοφοκλής Γιαννούσης (1ος  16.000μ. )

 Ήταν ένας απαιτητικός αγώνας σε μια όμορφη διαδρομή. Οι εθελοντές βοήθησαν πολύ και όλα εξελίχθηκαν ομαλά. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης που μπορούν να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους αθλητές. Προσωπικά στόχος ήταν η συμμετοχή και ο τερματισμός. Ελπίζω όλοι να στηρίζουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις που προβάλλουν το τόπο μας.” 

Σπυρος Γκοτζιάς (1ος 8.000μ. )

Ήταν ένας πολύ όμορφος  αγώνας με αρκετά απαιτητική διαδρομή η οποία συνδύαζε  το βουνό με την θάλασσα. Οι φορείς και οι εθελοντές του αγώνα βοήθησαν σημαντικά στο να  πραγματοποιηθεί με επιτυχία ο αγώνας και τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια! Σας ευχαριστώ πολύ

Κατερίνα Πρισακάρου (1η 8.000μ. )

Ένιωσα ότι όλο το χωριό ήταν στο πόδι να στηρίξει αυτό το γεγονός! Στη διαδρομή μας κερνούσαν νερό από τα μαγαζιά να δροσιστούμε και παντού άτομα να σου δείχνουν το δρόμο. ​Άψογη οργάνωση, μεράκι, κέφι, όμορφες μουσικές, σεβασμός στους αθλητές αλλά και στους εθελοντές

Julio Trinidad (Δρομέας από Φιλιππίνες)

”Μας άγγιξε η φιλοξενία και ο σεβασμός σε όλους μας. Πλήρεις σταθμοί νερού, τζελ μπανάνες, εθελοντές που περιφέρονται γύρω μας, βοηθώντας όλους τους δρομείς, δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα. Ελπίζω ότι οι άνθρωποι θα αναγνωρίσουν τις δραστηριότητές σας ως μία από τις καλύτερες”

Πάνος Μαρνέρης (Πατέρας Γιώργου Μαρνέρη )

Τι ωραία εκδήλωση! Εξεπλάγη θετικά. Ήρθα λίγο ενωρίς και είδα όλη την εκδήλωση. Ήταν τέλεια. Η συμμετοχή υπεραρκετή και όλες και όλοι ενθουσιασμένοι πριν και μετά του αγώνες. Γέμισε ο Τυρός κόσμο… πολύ θετικό για τον τόπο μας . Συγχαρητήρια σε όλη την Ο.Ε. Η διαδρομή στην παραλία μας φαίνεται να γοήτευσε τους συμμετέχοντες  και του χρόνου με το καλό θα είναι διπλάσιοι. Τι καλύτερο για την προβολή του τόπου μας…”

Η Οργανωτική Επιτροπή ανανέωσε το ραντεβού της με τους δρομείς για το Tyros Run 2019.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Μανούσος, Κωνσταντίνος Τρανάς, Nigel Copage, Γιώργος Αλεξάνδρου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
13ος Faethon Skyrace: Με πολλές συμμετοχές και ρεκόρ
Όλα όσα έγιναν, οι νικητές και τα αποτελέσματα
ZMR 2024: Σταμούλης και Κοτσαχείλη στον Ημί, Σελέτης και Ξάνθη στον TERA
Δείτε τι έγινε στους πρώτους αγώνες
4th Health Run 2024: Άνοιγμα εγγραφών
Ειδικές early bird εγγραφές
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο