Δράσεις για την Παγκόσμια ημέρα προσανατολισμού

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Share

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Παγκόσμια Ομοσπονδία Προσανατολισμού διοργανώνει την Παγκόσμια ημέρα προσανατολισμού και ενθαρρύνει την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και όλους όσους ασχολούνται με το orienteering να διοργανώσουν δράσεις σε όλη την γη. Το 2017 συμμετείχαν πάνω από 288.000 μαθητές και ενήλικες σε περισσότερα από 75 κράτη ανά την υφήλιο και φέτος προβλέπεται να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή!

Στο πλαίσιο της παραπάνω ιδέας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ποροΐων συνδιοργανώνουν μια μαθητική δράση αγωνιστικού προσανατολισμού σε 3 διαφορετικά δημοτικά σχολεία των Σερρών. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 12:00 περίπου στις αυλές των παρακάτω σχολείων :  

1) Δημοτικό σχολείο Σκοτούσσας όπου θα συμμετέχουν και μαθητές του Δημοτικού σχολείου Ποντισμένου Δήμου Ηράκλειας

2) Δημοτικά σχολεία Σερρών 1-7 όπου θα συμμετέχουν και μαθητές του Δημοτικού σχολείου ψυχικού Δήμου Εμμανουήλ Παπά

3) Δημοτικά σχολεία Σερρών 15-21 όπου θα συμμετέχουν και μαθητές του 10ου Δημοτικού σχολείου Σερρών.

 

Την ημέρα εκείνη, οι προαναφερόμενες σχολικές μονάδες θα ολοκληρώσουν τις σχετικές δράσεις που υλοποιούσαν στη διάρκεια του σχολικού έτους. Η δράση αυτή επίσης αποτελεί συνέχεια του επιμορφωτικού σεμιναρίου για το orienteering που πραγματοποίησε το ΚΠΕ Ποροΐων σε συνεργασία με τα ΚΠΕ Βιστωνίδας και Κιλκίς («Εφαρμογές orienteering στην περιβαλλοντική εκπαίδευση», 8 & 9 Δεκεμβρίου 2017). Ο συντονισμός της δράσης θα γίνει από τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών (Πούλιος Ιωάννης), την παιδαγωγική ομάδα του ΚΠΕ Ποροΐων,  την εκπαιδευτικό ΠΕ 11 Ιωάννα Μερτζανίδου, και τον Βασίλη Χορτομάρη, Διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό και χαρτογράφο orienteering.

 

περισσότερες πληροφορίες μπορείτε βρείτε στην παρακάτω σελίδα

www.worldorienteeringday.com

στο τηλέφωνο 6976 999 781 (Ιωάννα)

στα e-mail :

[email protected]

[email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Adidas Adizero Adios Pro Evo 1
Το record-breaker shoe ήρθε στην Ελλάδα
MoraitisRun 2024
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Το Σάββατο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000μ. - Όλες οι συμμετοχές
Όλα τα φαβορί, πληροφορίες και το LIVE
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο