Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για τον Χορτιάτης Trail Run

Πληροφορίες μετακίνησης, παροχών για τον ορεινό αγώνα στον Χορτιάτη

Share

Την Κυριακή 27/05/2018 θα πραγματοποιηθεί για 8η συνεχόμενη χρονιά ο Χορτιάτης Trail Run.
Ο αγώνας είχε προγραμματιστεί για τις 04/03/2018 αλλά αναβλήθηκε λόγω μεγάλης ποσότητας χιονιού που υπήρχε στα μονοπάτια και έχοντας ως μοναδικό μας μέλημα την ασφάλεια των αθλητών.
Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Δημήτρη Κρυστάλλη και του Γιάτσεκ Μπόγκοτς που έφυγαν πρόωρα από κοντά μας.

Αριθμοί συμμετοχής θα δοθούν σε περιορισμένο αριθμό, πριν την εκκίνηση και μόλις ολοκληρωθεί η παραλαβή των αριθμών από τους αθλητές που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους.  

Η Εκκίνηση και ο Τερματισμός θα είναι μπροστά απο το ΚΑΠΗ της κοινότητας  του Χορτιάτη,η Εκκίνηση θα δοθεί στις 09.30 το πρωί και ο πρώτος αθλητής αναμένεται στον τερματισμό περίπου στις 11.15.

Με τον τερματισμό τους οι αθλητές θα έχουν: Μετάλλιο, Τροφοδοσία στον αγώνα, Ελαφρύ Γεύμα και Γλυκό στον τερματισμό.

Θα βραβευτούν οι ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών: 18-39,40-49,50-59,60+. Η έγκαιρη προσέλευση των αθλητών στην γραμματεία του αγώνα που ανοίγει στις 07.00 το πρωί την ημέρα του αγώνα θα διευκολύνει το έργο της διοργάνωσης αλλά και τους ίδιους.

Η Γραμματεία του αγώνα θα βρίσκεται στο κοινοτικό γραφείο του Χορτιάτη από τις 07.00 το πρωί,όπου οι αθλητές με την επίδειξη ταυτότητας,διπλώματος,διαβατηρίου ή άλλου εγγράφου θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής.

Στον σταθμό τροφοδοσίας (9ο χιλιόμετρο) θα υπάρχει χρονικό όριο αποκλεισμού στις 2 ώρες και 20 λεπτά,όποιος αθλητής προσέλθει πέραν του χρονικού ορίου απο τον σταθμό οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του και το τσίπ χρονομέτρησης,αυτοκίνητο της διοργάνωσης θα μεταφέρει όσους εγκαταλείψουν η τεθούν εκτός χρονικού ορίου απο τον σταθμό τροφοδοσίας.

Το ελαφρύ γεύμα και το γλυκό θα σερβιριστούν στο κατάστημα του ΚΑΠΗ που βρίσκεται μπροστά στον τερματισμό,Οι αθλήτριες και οι αθλητές θα μπορέσουν αλλάξουν σε αίθουσα του κοινοτικού γραφείου.


Οι απονομές θα γίνουν μπροστά στο μνημείο των πεσόντων απο τους Γερμανούς,απέναντι απο την Κοινότητα του Χορτιάτη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο αγώνας είναι ορεινός δρόμος απόστασης 22 περίπου χιλιομέτρων και 1100 περίπου μέτρων θετικής υψομετρικής διαφοράς,σε μονοπάτια, δασικούς δρόμους και το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας θα είναι από 560μ Έως 1100μ. Είναι δρόμος με σημαντικές απαιτήσεις αντοχής και εμπειρίας κίνησης σε ορεινό πεδίο και σε ορισμένα σημεία απαιτεί την ιδιαίτερη προσοχή των αθλητών, την ημέρα του αγώνα σε πολλά σημεία πιθανόν να υπάρχει λάσπη,νερά,χιόνι και αρκετό κρύο και αέρας στα ψηλά σημεία του αγώνα. Σημαντικά χρήσιμη θα ήταν η προηγούμενη εμπειρία σε ορεινούς αγώνες. Ο αγώνας κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει οι αθλούμενοι να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή για την προστασία του. Οργανωτές και αθλητές πρέπει να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Οι αθλητές έχουν την υποχρέωση να μην ρυπαίνουν και να αποφύγουν ενέργειες που υποβαθμίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το περιβάλλον. Η οργανωτική επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείσει από τον αγώνα αθλητή που επιβάρυνε το περιβάλλον.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Οι αθλητές πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα υποβληθεί σε κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις, να έχουν εξεταστεί από ιατρό ο οποίος επιτρέπει τη συμμετοχή τους στον αγώνα, μετέχουν δε στον αγώνα με δική τους ευθύνη.

Το πρόγραμμα του αγώνα:
- ΕΚΚΙΝΗΣΗ 09.30
- ΛΗΞΗ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΩΝ 13.30
- ΑΠΟΝΟΜΕΣ 13.45

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Ερχόμενοι από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης ακολουθείτε τις πινακίδες για το νοσοκομείο Παπανικολάου,μετά το νοσοκομείο που θα αφήσετε στα αριστερά σας μπαίνετε σε μια μεγάλη ευθεία 5 χιλιομέτρων και μετά φτάνετε στον Χορτιάτη,απο την είσοδο του χωριού η εκκίνηση απέχει περίπου ενα χιλιόμετρο,με την είσοδο σας στο χωριό καλό θα είναι να παρκάρετε και να προσέλθετε στην γραμματεία με τα πόδια ή να παρκάρετε στο άλσος της Αγίας Παρασκευής για να αποφευχθεί η συσσώρευση οχημάτων κοντά στην εκκίνηση. 

Για πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και στην σελίδα του αγώνα στο Facebook: Χορτιάτης Trail Run    

[!%ARTICLE_MODULE_ID:1318:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο