Όλη η Ελλάδα στον… αγώνα

Περισσότεροι από 20 αγώνες στην Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο

Share

Ένα από τα πιο γεμάτα δρομικά Σαββατοκύριακα είναι αυτό που έρχεται. Συνολικά, στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 20 αγώνες δρόμου, trail και υπεραποστάσεων σε κάθε γωνιά της χώρας.

Αγώνες για όλα τα γούστα σε πολλές αποστάσεις που αναμένεται να φιλοξενήσουν συνολικά δεκάδες χιλιάδες δρομείς αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πως οι Έλληνες… τρέχουν!

Η αρχή έγινε σήμερα Παρασκεύη με τον αγώνα υπεραπόστασης “Πάμε Ρίο” που θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 29/4.

Στην Καλαμάτα “γιορτάζουν” το Σάββατο 29/4 με τον 17ο Αγώνα Δρόμου Καλαμάτας 10χλμ. και τους παράλληλους αγώνες, μία διοργάνωση που φημίζεται για την καλή της οργάνωση, το κέφι αλλά και τις πολλές συμμετοχές.

Την ίδια μέρα στο Χρυσοβίτσι Αρκαδίας τρέχουν στη μνήμη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και στον 4ο Κολοκοτρώνειο Δρόμο, ενώ ανατολικότερα και συγκεκριμένα στην Τροιζηνία, θα πραγματοποιηθούν οι 3οι Παντροιζηνιακοί Αγώνες “Στον δρόμο του Θησέα”.

Την ίδια μέρα, στον Βόλο πραγματοποιείται ο 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου, ενώ θα ξεκινήσουν και οι αγώνες ultra trail του Rodopi Challenge.

Tην Κυριακή τώρα, ξεχωρίζει ο αγώνας της σειράς Run Greece στο Ηράκλειο, όπου αναμένεται να τρέξουν περισσότεροι από 4.000 δρομείς, ενώ αξιοσημείωτη διοργάνωση με αρκετές συμμετοχές είναι αυτή του 7ου Πράσινου Ημιμαραθώνιου Λευκάδας στο πανέμορφο νησί του Ιονίου.

Στην Αθήνα
Εντός του Λεκανοπεδίου Αττικής, η δράση συνεχίζεται στο Νο Finish Line που έχει ξεκινήσει από την Τετάρτη 27/4 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 30/4 στο ΚΠΙΣΝ ενώ την Κυριακή πραγματοποιείται ο 6ος Μητροπολιτικός Ημιμαραθώνιος στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, και ο 4ος αγώνας της σειράς Αttika Run&Fun. Την Κυριακή όμως διεξάγεται και ο διεθνής αγώνα τριάθλου XTerra Greece Championship στην πανέμορφη Βουλιαγμένη, ενώ πιο έξω από την Αθήνα, θα γίνει για πρώτη φορά ο 1ος Ημιμαραθώνιος Ισθμός – Κόρινθος με εκκίνηση από τον Ισθμό της Κορίνθου.

Την τιμητική τους έχουν τα νησιά. Εκτός από τον αγώνα της Λευκάδας που είδαμε νωρίτερα, αγώνες θα γίνουν στην Άνδρο, ο 1ος Ημιμαραθώνιος Άνδρου, στη Νάξο θα γίνουν αγώνες trail με την επωνυμία Naxos Trail Race, αλλά και σε Κύθηρα, 9ος Δρόμος της Σεμπρεβίβας, και Σίφνο, Sifnos Run.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθούν ο Αγώνας “Αγαπώ και Πράττω” με φιλανθρωπικό χαρακτήρα στην Κύμη, ο 2ος Δρόμος 21 Μαθητών στο Μακροχώρι Ημαθίας, οι αγώνες στίβου “Ζεύξια Δίας” στη Χαλκίδα αλλά και οι αγώνας Orliakas Adventure Race 2017 με αγώνες trail για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Σπήλαιο Γρεβενών αλλά και ο αγώνας Pontini Race 10km στην ομόνυμη περιοχή των Γρεβενών.

Τέλος, την Κυριακή 30/4 θα γίνει ο Γύρος των Μολάων με αγώνες 4 και 1 χλμ., ενώ τη Δευτέρα 1/5 θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Αγώνας Ανωμάλου Δρόμου Πάρνωνα στον Κοσμά Κυνουρίας.

Καλή επιτυχία σε όλους!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
9ος Διεθνής Μαραθώνιος Δρόμος Ρόδου
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος
Δείτε LIVE τα αποτελέσματα του αγώνα
Run Greece 2024 – Ναύπλιο
Το πρόγραμμα και χρήσιμες οδηγίες
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο