34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και Αγώνες 5 & 10 χλμ.

Έκλεισαν οι εγγραφές για τους αγώνες 5 & 10 χλμ. Συνεχίζονται οι δηλώσεις για τον μαραθώνιο και το απογευματινό 5άρι.

Share

Μέσα σε λίγες μόλις ώρες έκλεισαν οι εγγραφές για τους αγώνες των 5 & 10 χλμ. που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας που θα διεξαχθεί φέτος την Κυριακή 13 Νοεμβρίου.
Οι εγγραφές άνοιξαν το μεσημέρι της Δευτέρας 4 Απριλίου και χρειάστηκαν μόλις  5 ώρες για να συμπληρωθούν οι ατομικές συμμετοχές για τους Έλληνες δρομείς στα 10 χλμ. ενώ σε 10 ώρες συμπληρώθηκαν και οι αντίστοιχες συμμετοχές για τον αγώνα των 5 χλμ.
Διαθέσιμες θέσεις υπάρχουν ακόμα για τον μαραθώνιο και τον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ.
Ο ΣΕΓΑΣ σε ανακοίνωσή του συγχαίρει όσους πρόλαβαν και δήλωσαν εγκαίρως τη συμμετοχή τους και συνεχίζει «Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα αναζητά πάντα τρόπους να ικανοποιήσει το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διοργάνωση, ωστόσο τα όρια συμμετοχής σε όλους τους δρομικούς αγώνες του Μαραθωνίου Αθήνας, και ιδίως τους Αγώνες Δρόμου 10χλμ και 5χλμ Πρωί (τα οποία θεσπίζονται τόσο για λόγους ασφάλειας, πρωτίστως των ίδιων των συμμετεχόντων, όσο και για λόγους ποιότητας των δρομικών αγώνων του ΣΕΓΑΣ) έχουν ως αποτέλεσμα να μένουν «εκτός» αρκετοί ενδιαφερόμενοι Έλληνες δρομείς. 
Ο ΣΕΓΑΣ από πέρυσι, σε μία προσπάθεια να διευρύνει τις ευκαιρίες συμμετοχής στους μικρότερους αγώνες και πιο συγκεκριμένα στα 5χλμ., καθιέρωσε με πολύ δημιουργικότητα τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ. Απόγευμα και έτσι παραινεί όλους όσους δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στους πρωινούς αγώνες, αλλά δεν θα ήθελαν να απέχουν από τον Μαραθώνιο Αθήνας 2016, να αδράξουν την ευκαιρία και να εγγραφούν σ’ αυτόν τον αγώνα το συντομότερο δυνατόν, γιατί και σ’ αυτόν θα συμπληρωθούν τα όρια εγγραφών μέσα στις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες.  Οπότε, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα πρέπει να αργήσουν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για μια θέση στην ξεχωριστή αυτή γιορτή».

Επετειακός ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας
Η φετινή διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας είναι επετειακή καθώς συμπληρώνονται 120 από την πρώτη σύγχρονη διοργάνωση που έγινε την άνοιξη του 1896, στην πρώτη Ολυμπιάδα με την ιστορική νίκη του Σπύρου Λούη και τη σημαντική παρουσία του Χαρίλαου Βασιλάκου που τερμάτισε δεύτερος. 
Φέτος συμπληρώνονται, επίσης, 70 χρόνια από το 1946, τη χρονιά που ο κορυφαίος Έλληνας δρομέας Στέλιος Κυριακίδης νίκησε στο Μαραθώνιο της Βοστόνης».

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση στην ιστοσελίδα www.athensauthenticmarathon.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββατοκύριακου 20-21 Απριλίου
Τα αποτελέσματα των αγώνων δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα
UA Infinite Elite: Το κορυφαίο δεν γνωρίζει όρια
Γνώρισε το κορυφαίο μοντέλο της Under Armour
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο