Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Kόσμο

Αγώνας δρόμου «SNF Run-Τρέχοντας προς το Μέλλον» και Καλλιτεχνικές Εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Share

Σε λιγότερο από δέκα ημέρες, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και παρουσιάζει το τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο. Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, το ΚΠΙΣΝ παίρνει ζωή και προσκαλεί το κοινό σε ένα ταξίδι γνωριμίας  με το νέο τοπόσημο της Αθήνας.  Περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, συνθέτουν μία μοναδική γιορτή γεμάτη μουσική, αθλητισμό, τέχνη, χορό, εκπαιδευτικές δράσεις, παιχνίδια και συναρπαστικά θεάματα για όλες τις ηλικίες.

Για τέσσερις ημέρες το ΚΠΙΣΝ, μεταμορφώνεται σε έναν ανοιχτό τόπο συνάντησης και φέρνει κοντά καλλιτέχνες διαφορετικούς ύφους και κατεύθυνσης, όπως η Laurie Anderson, ο Omar Souleyman, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Amir ElSaffar, οι Xylouris White, η Demy, ο χορογράφος David Dorfman, και ο διάσημος σκακιστής Garry Kasparov, ενώ ο αρχιτέκτονας του έργου Renzo Piano, θα παρουσιάσει την μονογραφία του για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το ρυθμό στις εκδηλώσεις δίνει η μουσική, με την παρουσίαση 14 ξεχωριστών συναυλιών, διαδραστικών εργαστηρίων και παραστάσεων. Στη σκηνή του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, αλλά και σε αναπάντεχους χώρους σε ολόκληρη την έκταση του ΚΠΙΣΝ, η jazz, η ποπ, η ηλεκτρονική μουσική, τα ethnic ακούσματα, και πολλά ακόμα μουσικά είδη συναντιούνται και δημιουργούν ένα τετραήμερο μουσικό πανόραμα, όπου η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει την πρώτη της παράσταση στην Εναλλακτική Σκηνή. 

Κατά τη διάρκεια των τετραήμερων εκδηλώσεων, θα φιλοξενηθεί και φέτος το πρόγραμμα video art προβολών με τίτλο Fireflies in the Night Take Wing, που έχουν επιμεληθεί οι Barbara London, Καλλιόπη Μηνιουδάκη και Franscesca Pietropaolo  υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Robert Storr,  Πρύτανη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Yale. H Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάζει μία μοναδική έκθεση με έργα του Παναγιώτη Τέτση σε επιμέλεια της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, ενώ η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συμμετέχει στο πρόγραμμα με 2 εκδηλώσεις για το βιβλίο.

Αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος αποτελούν οι παιδικές εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν παιχνίδια, πρωτότυπους αγώνες για όλη την οικογένεια, αθλητικές δραστηριότητες, επιστημονικά και περιβαλλοντικά εργαστήρια, μουσική, και μαγεία από κορυφαίους σταρ της μαγικής διασκέδασης σε ένα πρόγραμμα που έχει επιμεληθεί ο μάγος Mark Mitton! Επίσης ο βραδινός αγώνας δρόμου «SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον» επιστρέφει, με σημείο εκκίνησης το Παναθηναϊκό Στάδιο και τερματισμού το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Η καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος φέρει την υπογραφή της Limor Tomer, Γενικής Διευθύντριας Συναυλιών & Διαλέξεων του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, ενώ η διεθνούς φήμης, πολυσχιδής καλλιτέχνις Laurie Anderson, είναι προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια.  Τον γενικό συντονισμό των εκδηλώσεων έχει η Μίλυ Πασχάλη, Συντονίστρια Δωρεών Τεχνών & Πολιτισμού του ΙΣΝ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο” είναι διαθέσιμο στον ειδικά σχεδιασμένο ιστότοπο www.SNFCC.org/metamorphosis.

Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο, και πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα εγκαινιαστεί το Πρόγραμμα Μελών του ΚΠΙΣΝ που στόχος του είναι να ενεργοποιήσει τους πολίτες να στηρίξουν τη λειτουργία του ΚΠΙΣΝ όταν αυτό θα ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, απολαμβάνοντας παράλληλα προνόμια σε σχέση με τις εκδηλώσεις και τις υπηρεσίες του ΚΠΙΣΝ. Προκειμένου να στηρίξει την έναρξη του προγράμματος μελών του ΚΠΙΣΝ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα καλύψει με αποκλειστική δωρεά του τις πρώτες 25.000 συνδρομές μελών.        

Περισσότερες πληοροφίες για τις δράσεις του Ιδρύματος στην ιστοσελίδα www.snf.org

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Patras Half Marathon μέσα από τα σχόλια δρομέων
Πώς είδαν οι περσινοί συμμετέχοντες τη διοργάνωση;
Το πανηγύρι της αγάπης
Μία όμορφη δράση από «Το Εργαστήρι»
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο