Αλλαγή τοποθεσίας για το 3o Energy Run powered by Garmin

Στον Υμηττό θα διεξαχθεί ο τρίτος αγώνας της σειράς Energy Run powered by Garmin 2016

Share

Η διοργάνωση της σειράς Energy Run powered by Garmin ανακοινώνει την αλλαγή της τοποθεσίας για τον τρίτο αγώνα της σειράς που θα διεξαχθεί στον Υμηττό. 
Aκολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης:

«Εξαιτίας συνθηκών που μας ξεπερνούν, το 3ο Energy Run 2016 αλλάζει τοποθεσία και θα γίνει στον Υμηττό, πάνω από την περιοχή Ζωγράφου-Καισαριανής. Ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση και σας περιμένουμε στον αγώνα μας.
Το 3ο Energy Run powered by GARMIN. θα γίνει το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στην περιοχή Ζωγράφου-Καισαριανής , στους πρόποδες του Υμηττού με δυο διαδρομές για μεγάλους (4,8 και 9χλμ) και μία διαδρομή για παιδιά και νέους δρομείς (1,9χλμ).
Ο αγώνας διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.)

Οι εγγραφές στους αγώνες των ενηλίκωνγίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας στο link http://www.energyraces.gr/register/run/

Η Energy Races υπό την αιγίδα του Σ.Π.Α.Υ. διοργανώνει το Σάββατο 16 Απριλίου το 3o Energy Run powered by Garmin 2016.

Ο χώρος εκκίνησης και τερματισμού θα είναι ο δρόμος επί δημοσίας οδού μπροστά στο πυροφυλάκειο μετά την γέφυρα του περιφερειακή οδού και στο τέρμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεων μετά το νεκροταφείο Καισαριανής. Οι διαδρομές του αγώνα θα εξελιχθούν σε παρακείμενους ασφαλτοστρωμένους και δασικούς του Υμηττό.

Αναλυτική περιγραφή:

Διαδρομή 9χλμ

Η διαδρομή ξεκινάει από το ύψος της γέφυρας της Κατεχάκη στην Καισαριανή. Εκεί υπάρχει το γνωστό σημείο ελέγχου – πυρασφάλειας του Υμηττού.
Ανηφορίζει στην αρχή επί της ασφάλτου (κίτρινο κομμάτι του χάρτη), στην συνέχει συνεχίσει ανηφορικά από τον χωματόδρομο μέχρι να ξαναβγεί ψηλότερα στην άσφλατο που ακολουθεί για λιγότερο από 400μ. Η συνέχεια είναι πάλι σε ήπιο χωματόδρομο χωρίς μεγάλες ανηφόρες ή κατηφόρες για 2μιση χιλιόμετρα. Αρχίζει να κατηφορίζει – πάντα σε χωματόδρομο – και με ένα διάλειμμά 100μ σε μονοπάτι περνά αρχικά από τους Παλαιοχριστιανικούς Ναούς και στην συνέχεια από το φημισμένο μοναστήρι Καισαριανής (προστατευόμενο μνημείο UNESCO). Η συνέχεια είναι κατηφορική σε άσφαλτο μέχρι τον τερματισμό.
Όλη η διαδρομή είναι πανέμορφη μέσα σε δάσος. Διασχίζει τοπία φυσικής ομορφιά, με μεγαλοπρεπή θέα προς το λεκανοπέδιο και μνημεία όπως το μοναστήρι Καισαριανής. Οι δυσκολίες της διαδρομής είναι δύο: Περιλαμβάνει αρκετή μεν αλλά προσιτή ανηφόρα στο πρώτο ένα τρίτο της. και απαιτεί κλείσιμο της κυκλοφορίας στο τμήμα από την γέφυρα Κατεχάκη μέχρι την διασταύρωση του δρόμου για Παπάγο.

Διαδρομή 4,8χλμ 
Ίδια εκκίνηση και τα πρώτα 2,3χλμ με την μεγάλη διαδρομή. Στο σημείο που θα υπάρχει ο σταθμός υδροδοσίας (2,3χλμ) των δύο διαδρομών, χωρίζει από την μεγάλη απόσταση και φεύγει κατηφορικά επί ασφάλτου γυρίζοντας πίσω για το τέρμα. Περνάει πρώτα από το όμορφο αναψυκτήριο της Καλοπούλας, και στην συνέχεια μπροστά από το μοναστήρι της Καισαριανής, Στην συνέχεια κατηφορίζουμε στο δρόμο προς τον τερματισμό, πάντα επί ασφάλτου. Όλη η διαδρομή είναι μέσα σε δάσος. Εκτός από τα πρώτα 2χλμ που έχουν μία ανηφορική κλήση, η διαδρομή είναι απόλυτα προσιτή και εύκολη. Δεν έχει κάποια διαφορετική ανάγκη σε σχέση με την μεγάλη απόσταση.

Διαδρομή 1,9χλμ
Η διαδρομή ξεκινάει από το ύψος της γέφυρας της Κατεχάκη στην Καισαριανή. Εκεί υπάρχει το γνωστό σημείο ελέγχου – πυρασφάλειας του Υμηττού.
Ανηφορίζει στην αρχή επί της ασφάλτου από την δεξιά πευρά της διχάλας προς την μονή Καισαριανής. Αμέσως περνώντας την Μονή Καισαριανής στον «κομβο» στρίβει αριστερά προς τα κάτω κατηφορίζει προς τον τερματισμό στο χώρο του πυροφυλάκειου.

Πρόγραμμα:
16:00 1,9χλμ μαθητών και νέων δρομέων (Γ & Δ τάξη)
17:00 Εκκίνηση 4,8χλμ
17:10 Εκκίνηση 9χλμ
19:00 Απονομές νικητών

Κατηγορίες – Βραβεύσεις
Δρόμος 1,9χλμ “Τρέχω και Προσφέρω”
Γενική αγοριών – γενική κοριτσιών

Μικρή Διαδρομή Ενηλίκων (16 ετών και άνω)
– Γενική ανδρών – Γενική γυναικών

Μεγάλη Διαδρομή Ενηλίκων (18 ετών και άνω)
– Γενική ανδρών – Γενική γυναικών
– έως 19 ετών (Εφήβων – Νεανίδων)
– 20-39 ετών (Ανδρών – Γυναικών)
– 40-59 ετών (Βετεράνοι Α , Ανδρών – Γυναικών)
– 60 ετών και άνω (Βετεράνοι Β , Ανδρών – Γυναικών)

* Θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε όλους τους συμμετέχοντες με τον τερματισμό τους
Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι εγγραφές στους αγώνες των ενηλίκων άνοιξαν και γίνονται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας στο link http://www.energyraces.gr/register/run/

Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ (περιλαμβάνει ΦΠΑ, δικαίωμα συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, μικρά δώρα χορηγών και δικαίωμα σε κλήρωση για μεγαλύτερα δώρα καθώς και διάφορες άλλες εκπτώσεις σε συνεργάτες μας) και μπορεί να εξοφληθεί με δυο τρόπους. Άμεσα με την εγγραφή σας μέσω paypal (που επιτρέπει και χρήση πιστωτικής κάρτας) ή με απλή τραπεζική κατάθεση/μεταφορά. Στην παραπάνω σελίδα εγγραφών επιλέγετε από τη λίστα το “πακέτο” που θέλετε (Διοργάνωση – Απόσταση – Τρόπος πληρωμής) και πατάτε “Εγγραφή”. Στη συνέχεια ακολουθείτε τις οδηγίες για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Προσέξτε να δώσετε το σωστό email στο οποίο θα σας έρθει άμεσα και η επιβεβαίωση της εγγραφής με όλα τα στοιχεία τα οποία έχετε δηλώσει».

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.energyraces.gr

και στα Facebook
Twitter
Instagram    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
18ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Συνέντευξη τύπου
Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία έτοιμες να υποδεχθούν 17.000 δρομείς!
18ος Διεθνής Μαραθώνιος ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - bwin: Λειτουργία κέντρου εγγραφών
Ο «Μαραθώνιος της Ιστορίας» υποδέχεται δρομείς από όλο τον κόσμο!
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο